FOTO Coadă la Brukenthal de Noaptea Muzeelor 2015

0 235

Noaptea Muzeelor 2Muzeul Naţional Brukenthal s-a raliat programului european Noaptea Muzeelor deschizând Palatul Brukenthal pentru vizitare gratuită în data de 16 mai 2015, între orele 15 – 23. În acest interval, Palatul Brukenthal a fost vizitat de 3.660 persoane, sibieni, turişti români şi străini.

Programul nostru s-a desfăşurat sub genericul Ultima noapte în Palatul Brukenthal, fiind parte integrantă a campaniei White Palace-Dark Story pentru restaurarea palatului. În acest cadru, petiţia pentru restaurarea acestui monument istoric a fost semnată de peste 2.200 persoane.
La Palatul Brukenthal, vizitatorii au fost întâmpinaţi de personajele baronului şi baronesei von Brukenthal, care au purtat costumele donate pentru sprijinirea campaniei de designerul Alexandru Nicolae. De asemenea, publicul a avut ocazia să vadă, pentru prima dată după mai bine de 50 de ani, salonul oriental din aripa de nord. Programul a mai inclus expoziţia de afişe a elevilor de la Liceul de Artă din Sibiu (Cabinetul de Cartografie) şi expoziţia de fotografie White Palace – Dark Story prezentată de Alexandru Olănescu, Gabriela Cuzepan şi Adrian Luca (prima curte interioară).


Celelalte muzee din cadrul Brukenthal au putut fi vizitate în program normal, între orele 10-18, contracost.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.