Începe Focus Sibiu. Expoziția a ajuns la ediția cu numărul șapte

0 142

Vernisaj Focus Sibiu 2012Cea mai longevivă expoziție de fotografie de presă din România revine, între 21 mai și 1 iulie în curtea interioară a Primăriei Municipiului Sibiu. Trei fotografi sibieni expun povestea Sibiului din 2014 în 70 de instantanee.

Numai puțin de 55 de evenimente politice, culturale, sportive și sociale  compun cea de-a șaptea ediție a expoziției de fotografie de presă Focus Sibiu. Sebastian Marcovici și invitatul celei de-a șaptea ediții, Dragoș Dumitru, spun în fotografii povestea Sibiului în anul 2014. Cele peste 70 de fotografii sunt structurate în patru secțiuni distincte.
Fiind un an în care politicul a dat tonul evenimentelor, cei trei fotografii ilustrează drumul președintelui Klaus Iohannis din funcția de primar al Sibiului în cea de președinte al României într-o secțiune intitulată „Klaus Iohannis – Pas cu Pas”. Evenimentele culturale, sportive și sociale vor fi structurate, în mod tradițional, urmând cursul cronologic al anului 2014.
Sebastian Marcovici va expune în 8 fotografii un reportaj despre stagiunea Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu.
Expoziția Focus Sibiu va fi vernisată în data de 21 mai, de la ora 19, în Curtea Interioară a Primăriei Municipiului Sibiu. „2014 a fost un an extrem de încărcat din punct de vedere al evenimentelor. A fost un an tumultos însă plin de rezultate pentru noi, cei care vedem Sibiul prin obiectivul aparatului de fotografiat”, spune Sebastian Marcovici, președintele Asociației Focus Sibiu. Vernisajul expoziției va avea loc la ora 19. Silvana Armat expune și ea în cadrul acestei expoziții.
Expoziția Focus Sibiu va putea fi vizitată în perioada 21 mai – 1 iunie, în fiecare zi lucrătoare, între orele 8 și 16, în curtea interioară a Primăriei Municipiului Sibiu. Expoziția retrospectivă Focus Sibiu face parte din Festivalul Internațional de Fotografie Focus Sibiu. Festivalul va avea loc în luna octombrie și va include peste 20 de expoziții realizate de fotografi români și străini, structurate pe diverse domenii, de la fotografie de presă la fotografie de modă, fotografie de portret sau fotografie sportivă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...