adela floricioiu dă viață personajului emilia în spectacolul “sînt o babă comunistă!”

adela_floricioiu_tbs (1)Miercuri 27 mai 2015, de la ora 19:00, Teatrul de Balet Sibiu prezintă premiera națională a spectacolului de dans – teatru “Sînt o babă comunistă!”, inspirat de romanul omonim de Dan Lungu, în coregrafia Aleishei Gardner din Noua Zeelandă.

Solista Teatrului de Balet Sibiu Adela Floricioiu, cu o experiență de mai bine de cincisprezece ani în dans, va da viață personajului principal al spectacolului: “Emilia”. Rolul fiicei va fi interpretat de Myrna Squire (Canada).

Adela Floricioiu, cincisprezece ani pe scenă
Născută la Sibiu, Adela Floricioiu și-a început studiile de balet în anul 1991 la Liceul de Artă Sibiu – secția coregrafie, sub îndrumarea profesoarei Iby Cristea, a absolvit Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” din București în anul 1999 și Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” București – secția creație coregrafică, la clasa profesorului Sergiu Anghel, în anul 2003. Timp de zece ani, din anul 1999 până în anul 2009, a fost solistă a Operei Naționale din București. A câștigat premiul I la secțiunea dans contemporan în cadrul concursului național din București, fiind îndrumată de profesorul Florin Fieroiu, și premiul pentru creație coregrafică cu spectacolul “The Joys of the Virgin Mary”, în cadrul  Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” în anul 2003. A interpretat roluri solistice în majoritatea baletelor clasice: “Lacul Lebedelor”, “Frumoasa din pădurea adormită”, “Baiadera”, “Corsarul”, Spărgătorul de nuci”, “Romeo și Julieta”, dar și în producții de dans contemporan sau neoclasic: “Femei”, în coregrafia lui Gheorghe Iancu, “Simfonia fantastică”, coregrafia Gigi Căciuleanu, “Palladio”, coregrafia Mihai Babușka, etc. A avut colaborări cu Teatrul Odeon din București, pentru spectacolul “Portretul lui Dorian Grey”, în coregrafia lui Răzvan Mazilu, spectacol prezentat și la Centrul Cultural Român din Bruxelles în anul 2007, cu ocazia aderării României la UE,  iar la Opera Națională din Brașov a interpretat rolul “Giselle”, în spectacolul cu același titlu. Din anul 2010 este solistă a Teatrului de Balet Sibiu, fiind distribuită în spectacolele “Chopiniana”, “Paquita”, “Spărgătorul de Nuci”, “Giselle”, “City Beat”, “Carmen”, “Anotimpurile”, Coppelia”, “Lacul Lebedelor”, “Șeherezada”, etc. A predat cursuri de balet la Palatul Copiilor din Sibiu, în perioada 2009- 2010, iar din anul 2009 până în prezent este profesoară de balet în cadrul Școlii de Balet “Adela Floricioiu”.
Spectacolul “Sînt o babă comunistă!” va fi reluat miercuri 3 iunie 2015, de la ora 19:00. Biletele pentru toate spectacolele Teatrului de Balet Sibiu pot fi cumpărate de la sediul Casei de Cultură a Municipiului Sibiu (Parcul Tineretului, nr. 1) de luni până joi în intervalul 8:00 – 16:00, respectiv vinerea în intervalul orar 8:00 – 13:30. Biletele pot fi cumpărate și online pe siteul bilet.ro sau pot fi rezervate pe siteul oficial al TBS: www.sibiuballet.ro/bilete. Costul unui bilet este de zece lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de 50% reducere

Ultima oră

Comentariul meu