anunț important pentru șoferii sibieni. ce se va întâmpla în această săptămână!
FOTO arhivă

control tehnic al masinilor aflate in trafic efectuat de politia rutiera alaturi de registrul auto roman (rar), in bucurestiÎn perioada 18 – 24 mai, Poliţia Română derulează, în sistem integrat, ample acţiuni de prevenire a victimizării cetăţenilor prin accidente rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

Analiza efectuată la nivel naţional asupra evoluţiei dinamicii accidentelor rutiere grave, în perioada 01.01 – 30.04.2015, relevă înregistrarea a 2.322 accidente, din care a rezultat decesul a 469 persoane şi rănirea gravă a altor 2.210.
Viteza, prin cele două forme de manifestare, respectiv viteza excesivă ori neadaptată la condiţiile de drum şi trafic, ocupă locul doi la nivel naţional în ierarhia principalelor cauze generatoare, ducând la producerea a 20,5 % din totalul accidentelor. Astfel, pe acest fond s-au produs 477 accidente, soldate cu decesul a 120 persoane şi rănirea gravă a altor 480.

Început de an negru pe drumurile județului Sibiu
La nivelul judeţului Sibiu, în perioada 01.01 – 03.05.2015 au avut loc un număr total de 42 de accidente grave soldate cu 5 persoane decedate şi 50 de persoane rănite grav.
Viteza ocupă primul loc în ierarhia principalelor trei cauze generatoare de accidente rutiere la nivelul judeţului nostru, în această perioadă având loc 9 accidente rutiere grave soldate cu decesul a 2 persoane şi rănirea gravă a altor 12, accidente care au avut drept cauză generatoare viteza excesivă ori neadaptată la condiţiile de drum şi trafic.
În acest context, în perioada 18 – 24 mai, poliţiştii rutieri vor intensifica activităţile de impunere a legii şi de conştientizare a participanţilor la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale, axate în special pe combaterea nerespectării regimului legal de viteză.

Ultima oră

Comentariul meu