sute de pietoni din sibiu, au fost amendați de poliție

pietoniÎn perioada 11 – 17 mai, poliţiştii rutieri au desfăşurat ample acţiuni în vederea prevenirii victimizării pietonilor prin accidente rutiere. Bilanțul pietonilor care au fost surprinși ”indisciplinați” în traficul din Sibiu, este destul de mare.

„NU TRECE DINCOLO!” este campania derulată de Poliţiei Române pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii, care se va derula în perioada aprilie – noiembrie a.c.
În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii rutieri au sancţionat 420 de pietoni pentru indisciplină în trafic. Totodată, 16 conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă pentru neacordare de prioritate pietonilor, fiind aplicată şi măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 30 de zile.

RECOMANDĂRI PENTRU PIETONI:
Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de strada! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!
La orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!
Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul ca atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fiți mai prudenți!
Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!
Când traversezi prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați.
Copiii nu trebuie lăsați să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili și nu pot aprecia corect distanțele și vitezele. Nu uitați! – copiii imită comportamentul rutier al adulților.
Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!
Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice daca ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.
Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

Ultima oră

Comentariul meu