Ora de Sibiu
Știri in direct

Diabetologii din ţară şi străinătate se reunesc la SIBIU

221

Dr. Carmen-Narcisa Sitterli NateaÎn perioada 20-23 mai 2015 se desfăşoară la Sibiu, Hotel Ramada, cel de-al 41-lea Congres Naţional al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, cu participare internaţională. La eveniment participă, de asemenea, şi medicii din Cadrul Compartimentul Clinic Diabet Zaharat Nutriţie şi Boli Metabolice al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Pe parcursul evenimentului vor fi dezbătute, împreună cu medicii implicaţi în tratamentul diabetului, cele mai noi informaţii despre prevenţia, educaţia şi tratamentul acestei afecţiuni, dar şi despre cercetarea ştiinţifică în domeniu. „Obiectivul principal este acela de a creşte calitatea şi durata vieţii persoanelor cu diabet zaharat iar deviza de anul acesta este <dinamism, cercetare, studii, ştiinţă educaţie, implicare>!”, după cum afirmă dna Prof. Univ. Dr. Maria Moţa, preşedinta Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.
În cadrul congresului va fi abordată o tematică diversă şi de actualitate după cum urmează:
•    Diabet, Dislipidemii, Obezitate, Sindrom cardio – metabolic;
•    Prevenţia bolilor metabolico-nutriţionale şi a sindromului cardio – metabolic;
•    Tratamentul pacienţilor cu diabet în secolul 21; individualizarea opţiunilor terapeutice ghiduri clinice, greutate corporală, risc de cancer, reducerea riscului cardio-vascular şi al hipoglicemiei, preferinţa pacienţilor;
•    Noi tehnologii pentru îngrijirea pacienţilor cu diabet zaharat de tip 1.
În cadrul Congresului, medicii din Spitalul Clinic Judeţean Sibiu – Compartimentul Clinic Diabet, vor participa cu lucrări originale, atât în sesiunea postere, cât şi-n sesiunea de prezentări orale. Astfel, în sesiunea prezentări orale – lucrări originale/prezentări de caz, va fi prezentată lucrarea cu titlul “Testosteronul seric scăzut – marker în apariţia DZ tip 1”, sub coordonarea Şef Lucrări Dr. Carmen Narcisa Siterlli-Natea şi  dr. Beldean Monica, medic rezident endocrinologie SCJU Sibiu. La sesiunea poster va fi prezentată lucrarea cu titlul “Prevalenţa factorilor de risc diabetogeni la un grup de pacienţi diabetic nou diagnosticaţi la CAD Sibiu, în perioada 2012-2014”, sub coordonarea Dr. Ghişe Gheorghe, dr. Carmen Narcisa Siterlli-Natea şi a medicilor rezidenţi: dr. Dincă Georgiana, medic rezident diabet SCJU Sibiu, dr. Măerean Teodora, medic rezident endocrinologie SCJU Sibiu, Dr. Racz Codruta, medic rezident endocrinologie SCJU Sibiu.
„Ne bucurăm şi apreciem că avem oportunitatea de a participa activ la acest congres de înaltă ţinută ştiinţifică şi că putem contribui la dezvoltarea cercetării în domeniu, în vederea controlării şi prevenirii diabetului, care este una din afecţiunile secolului XXI. Informaţiile prezentate de specialiştii renumiţi din ţară şi din străinătate sunt deosebit de importante şi ne ajută să creştem permanent calitatea serviciilor medicale pe care le acordăm”, a declarat Şef lucrări, Dr. Carmen Sitterli-Natea, coordonatorul Compartimentului Clinic Diabet Zaharat, Nutriţie şi Boli Metabolice al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...