cel mai temut tâlhar sibian după gratii. a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

bebeBebe de la Cisnădie va petrece următoarele 30 de zile după gratii, asta după ce Tribunalul Argeș a dispus, miercuri, arestarea preventivă a acestuia. Dumitru Vasile Burcea este acuzat de comiterea unei tâlhării în noaptea de 16 spre 17 mai asupra familiei afaceristului piteștean Ovidiu Cristescu, dar și pentru o agresiune similară săvârșită la Mangalia.

Instanța a admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș și a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Pitești, dar este executorie.
Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Dumitru Vasile Burcea este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de tentativă la omor calificat, tâlhărie calificată și tentativă la tâlhărie calificată.
Procurorii susțin că, la data de 16 mai 2015, în jurul orei 22,30, Dumitru Vasile Burcea a pătruns într-un imobil din municipiul Pitești aparținând unui om de afaceri, l-a lovit pe proprietar și a sustras sumele de 5.000 euro și 7.000 lei. De asemenea, el a lovit-o pe soția omului de afaceri, femeia fiind internată în spital în stare gravă.
Din cercetări a reieșit că femeia a fost lovită în cap cu un obiect contondent, în timp ce se afla în curtea casei, iar soțul ei a fost atacat într-o cameră a locuinței.
Agresorul a fost prins marți la Sibiu, iar pentru identificarea sa polițiștii români au cooperat cu autoritățile judiciare franceze.
VEZI AICI VIDEO ȘI FOTO PRECUM ȘI MAI MULTE DETALII DESPRE TÂLHARUL DIN CISNĂDIE
De asemenea, procurorii au descoperit că Dumitru Vasile Burcea este autorul unei alte tâlhării, săvârșite la începutul lunii mai. Astfel, la data de 2 mai 2015, înarmat cu un cuțit, Dumitru Vasile Burcea a pătruns într-o locuință din localitatea Mangalia, județul Constanța, cu scopul de a sustrage bunuri sau alte valori, exercitând acte de violență asupra unei persoane.
Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, Marius Ștefan, a anunțat miercuri că dosarul agresiunii de la Mangalia a fost conexat la dosarul privind agresiunea de la Pitești.
CITEȘTE ȘI: CEL MAI MARE TÂLHAR SIBIAN – Bătea cu ranga și dădea lovituri în Europa! (FOTO)
Pe lângă atacurile de la Pitești și Mangalia, Dumitru Vasile Burcea este suspectat de comiterea unor fapte asemănătoare pe teritoriul altor state europene.
„În urma expertizării de către specialiștii criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistică a mijloacelor materiale de probă ridicate de la fața locului, a rezultat că persoana care a comis infracțiunea a participat la o faptă cu mod de operare asemănător, petrecută la începutul acestei luni în Mangalia, județul Constanța. De asemenea, datele obținute au fost comunicate partenerilor din cadrul Tratatului de la Prum, (…) omologii francezi semnalând un rezultat pozitiv, cel în cauză fiind bănuit de comiterea unor fapte cu mod de operare asemănător, pe teritoriul unor state europene”, se arată într-un comunicat al IGPR.
VEZI AICI DETALII COMPLETE DESPRE TÂLHĂRIA LUI BEBE DE LA PITEȘTI

FOTO: agerpres.ro

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Sifonu asta de bebe sa multumeasca caci a cazut arestst finca trebuia facut finca daca a bagat pastile in el sa crezut si zmardoi dupa cl faceam eu sunsm eu baieti din sibiu si le spuneam caci eu lam facut a avut noroc caci a fugit in tara cind va ajunge la aiud sa numai faca praduiel caci va muri in fata peniteciarului eu il cunosc foartev. Bine dar mai bine iera sa fi ramas unde trebuia sal gasim noi