Ce efecte are SUSPENDAREA activității Biroului de Ridicări Auto la Sibiu. Câți bani pierde Primăria!

0 222

masina ridicataDecizia de sistare a activității de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar pe domeniul public din Sibiu, aduce pe lângă pericolul concedierii a 18 oameni de la Biroul de Ridicări Auto, și pierderea unei surse importante de venit la bugetul local.

Municipalitatea sibiană, chiar dacă prin vocea primarului interimar Astrid Fodor, susține că nu pierde foarte mulți bani datorită sistării activității de ridicări auto, va rămâne totuși fără o sursă importantă de bani la bugetul local. Numai în primele cinci luni ale anului în conturile celor de la SC Piețe Sa, societatea aflată în subordinea Consiliului Local prin care se efectua activitatea de ridicare a mașinilor în Sibiu, au intrat aproape 700.000 de lei. ”De la începutul anului 2015 și până marți, 26 mai SC Piețe SA a ridicat 1.396 autovehicule, suma încasată în urma achitării taxelor de ridicare, transport și depozitare fiind de 688.500 de lei”, spune Mirela Gligore, de la Biroul de Presă al Primăriei, pentru Ora de Sibiu.
La un simplu calcul primăria ar fi putut încasa în acest an cel puțin 1,5 milioane de lei numai din această activitate.

Încasări infime din amenzi pentru parcare neregulamentară
Chiar dacă Primarul interimar Astrid Fodor, spune că se vor aplica în continuare amenzi, dar nu se vor mai ridica mașini până când Guvernul va reglementa acest tip de activitate la nivel național, încasările din astfel de sancțiuni sunt modice
Atât inspectorii Serviciului de Administrare a Domeniului Public și Privat al Municipiului Sibiu, cât și agenții Poliției Locale Sibiu sunt abilitați să aplice amenzi pentru parcarea neregulamentară a autovehiculelor în municipiul Sibiu.
”În anul 2014 Serviciul de Administrare a Domeniului Public și Privat al municipiului Sibiu a întocmit un număr de 2.036 de procese verbale, suma totală încasată din acestea fiind de 76.700 lei. Poliția Locală Sibiu a aplicat în 2014 un număr de 2.621 de amenzi pentru parcarea neregulamentară a autovehiculelor, valoarea totală a acestora fiind de 253.610 lei”, a mai declarat Mirela Gligore pentru Ora de Sibiu.
Reamintim că activitatea de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar a fost suspendată la începutul acestei săptămâni la Sibiu.
VEZI AICI MAI MULTE DETALII DESPRE SUSPENDAREA ACTIVITĂȚII BIROULUI DE RIDICĂRI AUTO

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...