Teatrul GONG din Sibiu sărbătorește Ziua Copilului în turneu

0 187

foto-muzicantii-din-bremen-alina-greavu (15)Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu sărbătoreşte Ziua Internaţională a Copilului (Kindertag) prin două reprezentații speciale ale spectacolului „Muzicanţii din Bremen / Die Bremen Stadtmusikanten” la Vişeul de Sus, în județul Maramureş. Evenimentul va avea loc marți, 2 iunie, de la orele 09:00 și, respectiv, 10:00.

Actorii sibieni pornesc la drum pentru a prezenta povestea muzicanților din Bremen atât în limba germană, cât și în limba română. Turneul din Maramureș este organizat la invitația Forumului Democrat al Germanilor din Vișeul de Sus având în vedre că Teatrul GONG din Sibiu este singurul teatru de copii din țară cu o secție în limba germană.
„Muzicanţii din Bremen / Die Bremen Stadtmusikanten”, este o adaptare după Frații Grimm în regia lui Lilly Krauss Kalmar, pe muzică compusă de Florin Grigoraş. Producția Teatrului pentru Copii din Sibiu reuşeşte să păstreze substanţa iniţială şi specifică poveştilor prin mijloacele tradiţionale teatrului de păpuşi. Povestea spune că un măgar, ce nu îi mai avea trebuinţă stăpânului său, a pornit la drum spre oraşul Bremen pentru a deveni muzician în orchestra oraşului. Călătoria se dovedeşte a fi o întreagă aventură, plină de culoare şi ritm, alături de un câine, o pisică şi un cocoş, noii prieteni ai drumeţului. Din distribuţia acestui spectacol fac parte actorii Angela Páskuy, Stühler Claudia, Daniela Dragomir, Adrian Prohaska şi Jenö Major.
Acest spectacol este recomandat copiilor cu vârsta de peste 3 ani. Intrarea la oricare din reprezentații este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.