VIDEO – Bani în plus de la buget pentru Spitalul Judeţean şi la Aeroportul Internaţional Sibiu

0 168

aeroport sibiuŞedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Sibiu desfăşurată joi, 28 mai, a avut ca punct central pe ordinea de zi rectificarea bugetului propriu de venituri şi cheltuieli al Judeţului Sibiu şi a unor instituţii aflate în subordine.  Spitalul Județean a primit 1,4 milioane lei, iar către aeroport merg peste 400.000 de lei.

Vestea bună pentru sibieni, cu impact pozitiv asupra serviciilor medicale oferite de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, este că spitalul va achiziţiona o unitate de endoscopie digestivă terapeutică, pentru secţia Medicală I. În acest sens, consilierii judeţeni au votat pentru suplimentarea bugetului Spitalului Judeţean cu suma de 1.400.000 lei, din care 210.000 lei provin din bugetul local, iar restul de la bugetul de stat.
„Mulţumesc celor care s-au implicat în demersurile de procurare care nu sunt deloc uşoare şi mă refer în special la doctorul Adrian Boicean. Beneficiul remarcabil care rezultă de la aparţia acestui aparat este că o serie de teme doctorale în cadrul Şcolii doctorale a Universităţii <<Lucian Blaga>> din Sibiu vor căpăta substanţă. Şi una dintre tehnicile pe care ni le-am propus în cadrul cercetării este tehnica rendez-vous, adică întâlnirea dintre laparoscop şi endoscop, în acelaşi demers chirurgical, endoscopic gastro-enterologic şi care face ca siguranţa pacientului să fie mai mare, iar tehnica pe care am propus-o în urma cu 10 ani îşi găseşte realizarea directă şi datorită acestei dotări, mai ales că dotarea vine să completeze echipamentul blocului operator al chirurgiei generale. Vreau să mulţumesc Consiliului Judeţean Sibiu care a ţinut cont de performanţa în medicină şi ne-a dat o mână de ajutor”, a precizat consilierul judeţean prof.univ.dr. Dan Sabău, şeful Secţiei Clinice Chirurgie II din cadrul Spitalului Judeţean Sibiu. „Ne bucurăm că putem contribui la creşterea calităţii actului medical. Noi ştim să vă încurajăm şi dăm votul pentru a asigura cofinanţarea unor astfel de dotări importante”, a intervenit preşedintele Ioan Cindrea.
De asemenea, Consiliul Judeţean Sibiu a alocat pentru Aeroportul Internaţional Sibiu suma de 408.000 lei în vederea achiziţionării unui echipament de detecţie urme de substanţe explozive (ETD), achiziţie impusă de Regulamentul UE privind stabilirea unor măsuri de implementare a standardelor de bază comune în domeniul aviaţiei.  În același timp, 87.000 lei au fost alocaţi pentru efectuarea unui studiu de oportunitate privind operaţiuni Cargo pe Aeroportul Internaţional Sibiu.
Consilierii județeni au avut ocazia să îl cunoască pe noul membru al Consiliului de administrație al Aeroportului Internațional Sibiu și anume Ștefan Florin Nartea, în vârstă de 36 de ani. De profesie avocat și practician în insolvență, acesta a candidat pe locul rămas liber în urma decesului lui Pavel Gheorghe Cristian.
VEZI MAI JOS ÎNREGISTRAREA ȘEDINȚEI ORDINARE DE LA CJ SIBIU

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.