raluca popa
raluca popa
Raluca este în aceste zile în Elveția, dar în scurt timp va pleca spre o altă destinație și un nou job

Că Sibiul este orașul din care provine una dintre cele mai eminente și mai de succes femei ale momentului de pe mapamond, nu mai este un secret pentru nimeni. Raluca Popa este acum intens ”curtată” de firme de renume mondial, dar tânăra de 28 de ani s-a decis ce va face în continuare cu cariera sa.

Deja știm cu toții că Raluca Ada Popa este doctor în informatică şi una dintre cele mai de succes femei din lume. Așa cum am prezentat și într-un articol anterior, la doar 28 de ani, tânăra din Sibiu şi-a luat doctoratul la Massachusetts Institute of Technology (MIT) şi a pus la punct softul care ar putea să ne protejeze datele confidenţiale împotriva hackerilor si guvernelor. Giganţii IT au fost dispuşi să ofere sume considerabile pentru a beneficia de proiectele acesteia.
Proiectul ei este denumit CryptDB şi începând din 2013 este folosit de companii de renume precum Google şi Lincoln Labs. Raluca Ada Popa proiectează sisteme informatice nedescifrate până acum de nimeni; Mylar, spre exemplu, este un program al româncei care criptează datele mai bine decât orice alt program de pe piaţă. Programul a fost dezvoltat şi publicat în 2013-2014 şi este folosit de spitalul Newton-Wellesley din Boston.
CITEȘTE ȘI: O sibiancă, una din cele mai deștepte femei din lume (GALERIE FOTO)

Se întoarce  în SUA
Puțină lume știe însă că Raluca, în 2014 a aplicat pentru un post de profesor universitar, iar după interviuri a primit oferte de angajare de la toate facultăţile de top din lume, inclusiv MIT, Stanford, Berkeley, Harvard, Princeton şi a decis să accept oferta de la Berkeley. Tânăra din Sibiu a confirmat pentru Ora de Sibiu, faptul că va merge peste Ocean, din nou. ”Momentan sunt în Elveția, dar luna aceasta o să plec în Statele Unite ale Americii”, ne-a spus Raluca.

Studenta anului în străinătate
Raluca Ada Popa a câştigat anul acesta premiul  pentru cel mai bun student român din străinătate. Premiul a fost acordat de Liga Studenţilor Români din Străinătate în urma jurizării realizate de peste o mie de personalităţi din mediile academic, cultural, public şi privat, studenţi şi absolvenţi români şi membri LSRS din peste 50 de ţări. Liga Studenţilor Români din Străinătate  a sărbătorit, de curând, şase ani de activitate, conform businessmagazin.ro.
Milionarul care trăiește într-o rulotă cu 736 de euro pe lună – VIDEO

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns