Scapă Mediașul de retrogradare? FRF a sesizat Comisia de Disciplină legat de meciul FC Brașov – Gaz Metan

199

UNIVERSITATEA CLUJ - GAZ METAN MEDIAS, SCOR  3-4, ETAPA 27, CAMPFederaţia Română de Fotbal a sesizat Comisia de Disciplină în cazul meciului FC Braşov-Gaz Metan Mediaş, în urma căruia jucătorii braşoveni au fost premiaţi, deşi rezultatul de egalitate a consfinţit retrogradarea echipei în liga secundă, a anunţat secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian.

„Azi am trimis la Comisia de Disciplină spre analiză jocul FC Braşov-Gaz Metan Mediaş. Domnul Horoba a făcut unele declaraţii, departamenul de integritate s-a sesizat, iar de mâine Comisia de Disciplină va începe să analizeze acest caz”, a declarat Chivorchian, în cadrul unei conferinţe de presă, după şedinţa de joi a Comitetului Executiv al FRF.
Oficialul federaţiei a afirmat că membrii Comisiei de Disciplină vor analiza şi cazul unui arbitru de liga a treia, asupra căruia s-ar fi făcut presiuni pentru aranjarea unui meci: „Mai există, de asemenea, un arbitru de liga a III-a care a primit mesaje pe telefonul mobil de la un fost coleg de echipă (n.r. – au fost legitimaţi ca jucători la aceeaşi echipă de fotbal), în care i se spunea exact ce trebuie să facă la un anumit joc. Noi ne-am sesizat şi am trimis cazul al Comisia de Disciplină pentru a se lua măsurile regulamentare care se impun”.
FRF a deschis o investigaţie după ce jucătorii de la FC Braşov au fost premiaţi de conducerea clubului pentru remiza înregistrată în meciul cu Gaz Metan Mediaş, scor 0-0, în urma căreia echipa antrenată de Adrian Szabo a retrogradat în Liga a II-a.
În urma rezultatului de egalitate înregistrat, la 27 mai, pe Stadionul Tineretului, în ultima etapă a Ligii I, au retrogradat ambele echipe, în prima eşalon rămânând Concordia Chaijna, care a învins, pe teren propriu, echipa Petrolul Ploieşti, cu scorul de 3-2.
FC Braşov s-ar fi slavat de la retrogradare dacă ar fi învins la cel puţin două goluri diferenţă pe Gaz Metan Mediaş, iar Concordia Chiajna ar fi pierdut meciul cu Petrolul Ploieşti. La rândul lor, medieşenii ar fi rămas în Liga I dacă ar fi câştigat la Braşov la o diferenţă de goluri egală cu cea cu care Concordia ar fi învins Petrolul.
Cum niciuna dintre situaţiile de mai sus nu a fost îndeplinită, Concordia, rivala celor două echipe ardelene în lupta pentru salvarea de la retrogradare, va evolua şi în sezonul viitor în Liga I.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi