concert filarmonica1

concert filarmonicaConcertul din seara de joi, 11 iunie 2015, de la Sala Thalia, va marca încheierea stagiunii  aniversare, 2014-2015, a Filarmonicii de Stat Sibiu. Evenimentul este realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Sibiu.

Invitat la pupitrul dirijoral va fi remarcabilul dirijor german Walter Hilgers, ale cărui prestaţii anterioare l-au plasat printre dirijorii favoriţi ai orchestrei şi publicului sibian. Corespunzător semnificaţiilor festive sporite ale momentului de închidere de stagiune, programul va cuprinde monumentala Simfonie a III-a în Mi bemol major, „Eroica”, de Beethoven. Cele cincizeci de minute de muzică tensionată ne vor transpune în sfera emoţională a lucrărilor beethoveniene din a doua perioadă de creaţie, în care patosul şi vigoarea expresivităţii sunt legate de o nouă tematică: eroismul omului capabil să învingă destinul orb.
Programul mai cuprinde o lucrare mai puţin cântată din creaţia lui Rimski-Korsakov, Uvertura pe trei teme populare ruse, cuceritoare prin exotismul melodic şi armonic, ca şi sclipitorul Concert pentru pian şi orchestră în Sol major de Ravel.
Solistul concertului de Ravel va fi pianistul Horia Maxim, considerat a fi unul dintre cei mai buni pianişti ai generaţiei sale. Cadru didactic al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Horia Maxim este o prezenţă constantă a sălilor de concerte din România, Germania, Franţa, Italia, Austria sau Japonia.
Biletele pentru acest concert se vor pune în vânzare începând cu data de 8 iunie, la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu. Preţul unui bilet este de 16 lei. Elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de o reducere de 50%.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns