Mobilizare importantă de polițiști la BAC în Sibiu. Cum a motivat poliția decizia!

0 194

politiePeste 3.200 de poliţişti acţionează suplimentar, la nivel naţional, pentru desfăşurarea în condiţii de linişte şi siguranţă a examenului naţional de Bacalaureat. În judeţul Sibiu, pe durata examenului naţional de Bacalaureat (08 iunie – 10 iulie), 44 de poliţişti vor acţiona, zilnic, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Pentru prevenirea evenimentelor negative şi asigurarea desfăşurării în condiţii de linişte şi siguranţă a examenelor, şeful Poliţiei Române, chestorul general de poliţie Petre Tobă, a dispus suplimentarea dispozitivului curent care acţionează pentru liniştea şi siguranţa comunităţii.
În judeţul Sibiu, pe durata examenului naţional de Bacalaureat (08 iunie – 10 iulie), 44 de poliţişti vor acţiona, zilnic, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.
Din totalul efectivelor suplimentare care asigură măsurile de ordine în zona unităţilor de învăţământ, 26 de poliţişti sunt de la structurile de ordine publică, iar 9 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la alte structuri ale Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu.
Echipajele din teren vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică. În acest sens, cele 44 de centre de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale poliţiştilor.
De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.
Efectivele Poliţiei Române sunt în teren pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi fluidizarea traficului rutier, în zona unităţilor de învăţământ, astfel încât examenul naţional de Bacalaureat să se desfăşoare în condiţii de normalitate.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.