O mare companie din județul Sibiu ÎN COLAPS. Acțiunile la bursă s-au dus în cap!

0 145

daforaUna din cele mai mari companii care activează și are sediul în județul Sibiu, s-a trezit că acțiunile sale s-au prăbușit cu peste 40 de procente în numai câteva zile. Acum acțiunile valorează undeva la 9 milioane de lei. Vorbim de compania Dafora.

Cea mai mare companie de foraj, Dafora Mediaş (DAFR), controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean, a ajuns să valoreze 9 milioane de lei pe bursă după ce acţiunile sale s-au prăbuşit cu peste 40% în ultimele zile, investitorii reacţionând puternic la intenţia conducerii de a-şi cere insolvenţa.
Victimă colaterală a scăderii acţiunilor DAFR au fost acţiunile Condmag (COMI), constructor de magistrale de gaze, care au scăzut cu 15% în ultimele patru şedinţe. Dafora deţine peste 45% din acţiunile Condmag, anunta zf.ro.
Pe 3 iunie, consiliul de administraţie al Dafora a anunţat că a decis să ceară intrarea în insolvenţă din cauza deteriorării situaţiei financiare ca urmare a datoriilor mari, a scăderii numărului de contracte şi a lipsei de numerar pentru a achita obligaţiile la bugetul de stat şi amenda de la Consiliul Con­curenţei. Cererea de insolvenţă a companiei va fi discutată pe 18 iunie de Tribunalul Sibiu.


Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...