Recursul lui Cindrea împotriva condamnării de un an de închisoare cu suspendare. Ce A DECIS instanța!

0 165

Ioan-CindreaPreședintele Consilului Județean Sibiu, a făcut așa cum declarase în decembrie 2014, recurs la decizia instanței prin care fusese condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru că în mandatul său de deputat şi-a angajat soţia la biroul parlamentar. Primul termen a fost luni, iar magistrații au amânat cauza.

Ioan Cindrea a anunțat încă din decembrie anul trecut, prin vocea consilierului său că va contesta decizia luată în 10 decembrie 2014, de magistrați, prin care a fost condamnat la închisoare cu suspendare.
”Decizia nu e definitivă, iar domnul președinte va face recurs în termenul legal”, a declarat atunci pentru Ora de Sibiu, Radu Nechit, consilier al președintelui Consiliului Județean Sibiu.
Între timp șeful de la Consiliul Județean a contestat decizia, primul termen fiind astăzi, la Înalta Curte de Casație și Justiție din Capitală.
Completul de cinci judecători a decis să amâne cauza, datorită unei lipse de procedură.
Reamintim că Ioan Cindrea, a fost condamnat de instanţa supremă, la un an de închisoare cu suspendare, pentru că în mandatul său de deputat şi-ar fi angajat soţia la biroul parlamentar, aceasta obţinând astfel peste 35.000 de lei. Totuși Cindrea a primit atunci avizul comisiei Parlamentului României, actualul președinte al Consiliului Județean Sibiu, angajându-și soția numai după ce acea comisie i-ar fi transmis în scris că nu este vorba de nicio ilegalitate.
Ioan Cindrea a avut trei mandate consecutive de parlamentar, între 2000 şi 2012. În prezent, Ioan Cindrea este preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu, fiind ales la scrutinul din 2012.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.