Emoții pentru Primăria Sibiu. Ce face BERD-ul legat de noul împrumut de 15 milioane de euro!

1 215

asfaltareMunicipalitatea sibiană va afla în aceste zile dacă cei de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, își vor da acordul pentru alocarea unui împrumut de aproape 15 milioane de euro. Primăria vrea să cheltuie banii pentru infrastructura rutieră a orașului.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) analizează acordarea unui împrumut de până la 15 milioane de euro Primăriei Sibiu, pentru finanţarea unor investiţii majore în sectorul transportului urban şi infrastructura rutieră.
Investiţiile se referă la reabitarea străzilor, concesionarea activităţilor de întreţinere a drumurilor locale şi susţinerea pregătirii unui Plan Sustenabil de Mobilitate Urbană, se arată într-un comunicat al BERD.
Costul total al proiectelor este estimat la 18,35 milioane de euro.
Board-ul BERD va discuta acordarea împrumutului în luna septembrie.
Obiectivul programului de investiţii este îmbunătăţirea managementul drumurilor şi a întreţinerii acestora prin intermediul atribuirii contractelor în funcţie de performanţe. Totodată, este avută în vedere optimizarea costurilor prin integrarea activităţilor de întreţinere multianuale în sectorul întreţinerii drumurilor urbane.
Prin concesionarea serviciilor de întreţinere a drumurilor, proiectul va susţine participarea mai mare a sectorului privat, riscul performanţelor fiind transferat astfel acestui sector.
De asemenea, pregătirea unei strategii regionale în domeniul transporturilor va duce la îmbunătăţirea mobilităţii generale în oraş, în special în privinţa viabilităţii utilizării transportului public ca alternativă la călătoria cu automobilele private, se arată în comunicatul BERD, remis zf.ro.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. bcd scrie

    poate ajung sa asfalteze o data pt totdeauna sis a o fac de calitate toata strada FRATII BUZESTI! sunt cereri depuse pt asfaltare la primarie de luni intregi si nimic! tot in gropi si mocirla cand ploua stam

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.