Doi balerini de la Teatrul de Balet Sibiu pe scena Piano Rocks

0 227

Yvonne_Slingerland_TBS (4)Dansatorii Teatrului de Balet Sibiu Yvonne Slingerland (Spania) și Elliot Bourke (Australia) sunt invitați să danseze vineri, 26 iunie 2015, pe scena celei de-a doua ediții a evenimentului Piano Rocks, spectacol ce îi va reuni pe scenă pe Teodora Cîrciumaru (pian), Nicu Covaci (Phoenix), Radu Nechifor (nai), Sebastian Marcovici (bas), Tudor Turcu (voce) și Andrei Marcovici (percuţie).

Coregrafiile prezentate de artiștii TBS în cadrul Piano Rocks sunt realizate de coregrafa neozeelandeză Aleisha Gardner.
“Pentru mine este prima dată când sunt invitată să dansez în Sibiu, pe o altă scenă decât scena TBS. Sunt foarte emoționată și în același timp bucuroasă că publicul ne poate vedea în cadrul acestui spectacol.” – Yvonne Slingerland
“Mă bucur foarte mult că am șansa să dansez alături de Yvonne pe scena Piano Rocks. E plăcut să știi că ești apreciat pentru arta ta și e una dintre cele mai mari satisfacții profesionale când suntem invitați să dansăm pentru publicul din Sibiu.” – Elliot Bourke
Yvonne Slingerland vine din Spania și este balerină a Teatrului de Balet Sibiu din anul 2014. Până să aleagă Sibiul a dansat la “New English Ballet Theatre”, Londra și la “Barcelona Ballet”, Spania. La Teatrul de Balet Sibiu a dansat în această stagiune în toate producțiile teatrului: “Lacul Lebedelor”, “La fille mal gardee”, “Giselle”, “Don Quijote”, “Frumoasa din pădurea adormită”, “Trilogie Ionesco”, “Sînt o babă comunistă!”.
Elliot Bourke, originar din Australia, a început să studieze baletul de la vârsta de nouă ani. În perioada 2004 – 2009, a studiat la “Australian Ballet School Interstate Associate” și a continuat studiile în Sydney și ulterior în Mannheim, Germania. În perioada 2010 – 2012 a fost balerin al “Badisches Stattstheater Karlsruhe” Germania. Din anul 2013 este balerin al Teatrului de Balet Sibiu, fiind distribuit în spectacolele de balet clasic “Coppelia”, “Spărgătorul de nuci”, “Don Quijote”, “Giselle”, “Lacul Lebedelor”, dar și în producții neoclasice sau contemporane precum “Anotimpurille”, “Trilogie Ionesco”, “Sînt o babă comunistă!”, etc. În 2014 s-a numărat printre finaliștii celei de-a cincea ediții a “International Beijing Ballet Competition”, iar în 2015 a câștigat medalia de argint în cadrul Competiției Mondiale de Balet, categoria profesioniști.
Spectacolul va avea loc la Sala Thalia, cu începere de la ora 19:00. Biletele pentru spectacolul “Piano Rocks” s-au pus în vânzare la Sala Thalia, de luni până vineri între orele 12:00-16:00. Preţul unui bilet este de 40 lei. Se acordă o reducere de 50% pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.