fbpx

VIDEO De ce a închis OPC-ul Bazinul Olimpia. Iată ce DEZASTRU este acolo!

0 302

bazinul olimpia problemeLa aproape un an de la ultima suspendare, Bazinul de înot Olimpia din Sibiu este din nou în pericol de a fi închis pe o perioadă nedeterminată. Aceasta este concluzia trasă de către inspectorii OPC care au descins joi dimineață într-un control inopinant la fața locului. Ce au găsit aceștia acolo se poate vedea în imaginile video de mai jos.

În cadrul controalelor efectuate joi la Bazinul Olimpia, Oficiul Pentru Protecţia Consumatorului Sibiu a identificat o serie de probleme care pun în pericol sănătatea clienţilor complexului de înot. Printre neconformităţi se numără gresia spartă pe alocuri, apa neschimbată din bazine şi lipsa unui supraveghetor al activităţii clienţilor.
Sorin Susanu, comisar şef regional al Oficiului pentru Protecţia Consumatorului, a declarat că situaţia este una agravantă şi că în cel mai scurt timp va propune suspendarea activităţii bazinului. „Din punctul meu de vedere sunt încă foarte multe de făcut şi dorim să prevenim orice situaţie periculoasă pentru consumatori. Faptul că încă găsim colţuri de gresie spartă, colţuri ascuţite, elemente metalice ruginite, faptul că nu găsim nicăieri o trusă de prim ajutor medical în această zonă sau un personal avizat care să supervizeze activitatea, mă duc cu concluzia spre măsuri radicale, tocmai pentru a preveni orice altă situaţie neplăcută”, a declarat Sorin Susanu.


CSM-ul spune că nu are bani să rezolve toate problemele
Pus în faţa problemelor identificate de inspectori, directorul Clubului Sportiv Municipal, Viorel Cintean, a recunoscut că este la curent cu această situaţie. Cu toate acestea, spune directorul, nu reuşeşte să aducă bazinul la standardele cerute din cauza lipsei unei finanţări din partea ministerului. „Din planul de măsuri, ce am putut am făcut cu prieteni pentru că de la Minister nu am primit niciun ban. Întradevăr sunt multe de făcut, noi în luna august avem o lună de curăţenie şi de remediere şi încercăm să mai facem câte ceva din planul de măsuri, însă fără ajutor financiar nu vom reuşi în curând să rezolvăm toate problemele”, a declarat Viorel Cintean.

Închis de două ori în mai puțin de un an
Inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Sibiu au dispus şi anul trecut închiderea Bazinului Olimpia, după ce o fetiţă de zece ani s-a accidentat la antrenamentele de înot, în urma controalelor anterioare accidentului, constatând probleme majore privind securitatea şi igiena.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.