Şomerii din Copşa Mică interesaţi să se califice pentru găsirea unui loc de muncă

0 158

Evenimentul organizat miercuri, 24 iunie 2015, de către Consiliul Judeţean Sibiu la Primăria Copşa Mică cu scopul de a aduce faţă în faţă angajatorii şi şomerii din această zonă fost industrializată s-a bucurat de interes din partea ambelor tabere.

Au dat curs invitaţiei reprezentanţi ai 6 firme din Şeica Mică, Axente Sever și Copșa Mică, ai 3 ONG-uri și 15  șomeri. La întâlnire au mai participat primarul orașului Copșa Mică, Daniel Tudor Mihalache, primarul comunei Șeica Mică, Emil Urian, precum și Crina Sim și Călin Bondulescu, din cadrul Direcției Strategii, Proiecte a Consiliului Județean Sibiu.
Acţiunea face parte dintr-un proiect cu finanţare europeană derulat de Consiliul Judeţean Sibiu, în parteneriat cu Fundația Hope and Home for Children Romania, intitulat „Şansa la ocupare a persoanelor din zone foste industrializate”. În cadrul acestui proiect, la nivelul judeţului Sibiu, un număr de 255 de şomeri vor primi sprijin pentru a urma cursuri de calificare şi specializare, precum şi pentru a-şi găsi un loc de muncă.
Șomerii din zona Copșa Mică s-au arătat foarte interesați să urmeze cursuri de calificare în urma cărora șansele lor de a-și găsi un loc de muncă să fie cât mai mari.
Prin proiect se vor organiza două tipuri de cursuri: cursuri de calificare pentru lucrător comercial, zidar, pietrar, tencuitor, operator introducere și validare date, lucrător în gospodăria agroturistică, precum și cursuri de specializare și competențe informatice, antreprenoriale, pedagog-recuperare și asistent maternal.
Cursurile vor ține cont în primul rând de piața muncii, de disponibilitatea și necesitatea firmelor de a face angajări, iar cursanții vor fi instruiți în meseriile și ocupațiile care se cer.
Următoarea întâlnire dintre angajatori și șomeri va avea loc la începutul lunii iulie în orașul Dumbrăveni, după care vor urma orașele Agnita și Avrig, dorindu-se o întâlnire și în Cisnădie.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.