Raluca Turcan cere Ministerului Educației Naționale să elimine înregistrarea audio de la BAC

0 198

turcanPNL cere Ministerului Educației Naționale să existe doar înregistrarea video a probelor de BAC! În caz contrar, unul din doi elevi înscriși la examenul de Bacalaureat este discriminat.

Doar 60% dintre centrele de examinare au posibilitatea de a înregistra video și audio desfășurarea probelor scrise.
Art. 6 (1) din Ordinul privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat este foarte clar: ”Comisiile de bacalaureat judeţene/a municipiului Bucureşti asigură dotarea cu camere de supraveghere video şi audio funcţionale a sălilor în care se desfăşoară probele examenului de Bacalaureat naţional, a sălilor în care se descarcă şi se multiplică subiectele, precum şi a sălilor în care se preiau, se evaluează şi se depozitează lucrările scrise”.
Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, încalcă nu numai Ordinul privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat, prin faptul că nu a asigurat 100% echipament pentru înregistrarea audio și video în sălile de examinare, ci și principiul egalității de tratament.
Ministrul Cîmpeanu, declara în aprilie 2015: „Este foarte posibil să revenim cu o modificare a ordinului de ministru din august 2014, prin care să recomandăm monitorizarea audio, suprapusă peste cea video acolo unde, din punct de vedere financiar şi tehnic, este posibil”.
Declarația miministrului educaţiei privită împreună cu metodologia elaborată de același minister arată că acesta nu înțelege ce înseamnă condiții egale în cadrul unui examen național.
Această greșeală poate deschide posibilitate unică în România de a se contesta un examen național precum Bacalaureatul! Este inadmisibil ca elevii să fie discriminați, să fie tratați diferit pentru că Ministerul educației fie este prins pe picior greșit, fie nu respectă legea.
În organizarea examenului de Bacalaureat, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice nu mai poate dota,în acest moment, toate centrele cu camere care pot înregistra și audio examenul.Pentru a nu înrăutăți situația, pentru a respecta egalitatea de tratament, PNL propune doar înregistrarea video a probelor de Bac.
Raluca Turcan
Deputat de Sibiu
Copreședinte PNL Sibiu

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.