GALERIE FOTO Aventurile unui sibian, alături de șapte prieteni, în nordul extrem al Siberiei. Mergi la proiecția specială de miercuri!

0 314

expeditie Mihai_Tuca Siberia TIKSI (26)Miercuri, 1 iulie 2015, de la ora 16:00, sibianul Mihai Tuca prezintă publicului o proiecție specială de imagini și decupaje filmate, realizate de membrii expediției TIKSI 2015, ocazie cu care sibienii pot afla mai multe informații despre această expediție unică. Evenimentul va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, accesul publicului fiind gratuit.

29.000 de kilometri parcurși, 13.000 de litri de motorină consumați, peste 2.500 de kilometri parcurși pe albia înghețată a râurilor, 343 de kilometri parcurși pe Oceanul Înghețat, 525 de kilometri pe Drumul Oaselor, 55 de zile în nordul extrem al Siberiei la minus 54 de grade Celsius, sărbătoarea Învierii în Moscova, peste 8.000 de kilometri din Baikal până în România în mai puțin de șase zile, câteva mii de fotografii și filmulețe.
Acestea sunt doar câteva dintre cifrele expediției TIKSI 2015 în nordul extrem al Siberiei, expediție organizată la inițiativa sibianului Mihai Tuca.
Miercuri, 1 iulie 2015, de la ora 16:00, sibianul Mihai Tuca prezintă publicului o proiecție specială de imagini și decupaje filmate, realizate de membrii expediției TIKSI 2015, ocazie cu care sibienii pot afla mai multe informații despre această expediție unică. Evenimentul va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, accesul publicului fiind gratuit.
Expediția TIKSI 2015 a avut loc în perioada 18 februarie – 12 aprilie 2015, în nordul extrem al Siberiei și a fost organizată la inițiativa sibianului Mihai Tuca. Echipajul expediției care a fost alături de Mihai Tuca a fost format din Andrei Nistor (București), Cornel Zamfirescu (București), Andrei Mușețeanu (București), Sebastian Popescu (Hunedoara), Florentin Tufă (Buzău), George Oprea (Sinaia) și Andrei Rădulescu (București).
“Ne-am propus să traversăm cea mai mare, sălbatică și izolată regiune a planetei, Siberia, și să facem cunoscută românilor Republica Yakutia, cu un teritoriu cât Europa continentală și o populație cât Bucureștiul. Pe cât de misterioasă a fost destinația noastră, pe atât de frumoasă a fost călătoria de descoperire a sa. Lungă, chiar deosebit de lungă la un moment dat, răbdarea noastră a fost pusă la grea încercare, însă nu am cedat. Riscurile au fost peste tot și în tot momentul, condițiile meteo au fost extreme, drumuri atipice, dar chiar cu toate aceste condiții nu am simțit niciodată un pericol iminent. M-aș bucura să împărtășesc experiența noastră cât mai multor sibieni, evenimentul de miercuri fiind gândit pentru toți cei pasionați de călătorie, de destinații extreme. Este o bună ocazie de a cunoaște povești despre oameni și destinații despre care mulți poate nici nu știau că există.” spune  Mihai Tuca, coordonator și inițiator TIKSI 2015.

Evenimentul de miercuri, 1 iulie 2015, este organizat cu sprijinul Casei de Cultură a Municipiului Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...