casa hermes 8

casa hermes (8)„Artă tradițională indoneziană. Desene și picturi din insula Bali” este cea mai nouă expoziţie din calendarul Muzeului ASTRA gândit pentru anul 2015. Vernisajul ei a avut loc miercuri, 1 iulie, la Muzeul de Etnografie Universală ,,Franz Binder”.

Expoziţia reuneşte un număr de 30 de desene din Bali, realizate pe suport textil, pe care colecţionarul Hans Peter Connerth(Elveţia) le-a donat Muzeului. În acealaşi cadru, vizitatorii vor regăsi 6 tablouri realizate de artişti din localitatea Ubud, un important centru cultural din Insula Bali.
Prin intermediul desenelor și picturilor, expoziția prezintă aspecte cheie ce reflectă modul de viaţă şi ocupaţiile des întâlnite în Indonezia. În mod tradiţional şi ştinţific deopotrivă, pictura balineză este împărțită în trei tipuri de bază: langse (un tip de console folosite la decorarea templelor sau a palatelor), iders-iders (coloane sau suluri) și calendarele.
Lucrările din expoziţie sunt contemporane şi păstrează doar unele trăsături din caracterul iniţial al picturilor tradiţionale. Majoritatea obiectelor expuse prezintă aspecte din viaţa cotidiană a locuitorilor din Bali (recoltarea orezului, pescuit, vânătoare etc.) dar sunt şi unele ce înfăţişează teme  sau personaje mitologice.
Expoziţia va fi deschisă până pe 20 ianuarie 2016.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu