Regizorul MURIEL MANEA montează la Sibiu în Imperium Pub

0 206

o zi de varaSibienii sunt invitați la un nou spectacol, “O zi de vară” de Slawomir Mrozek, spectacol ce se joacă în cadrul proiectului cultural F.O.P.T.A. „Facilitarea Oportunităţilor Profesionale Pentru Tineri Artişti.

Izbut (Miky Paicu) este total neîmpăcat cu sine pentru că tot ceea ce îşi propune se înfăptuieşte, iar Neizbut (Adrian Grigoraş) este de-a dreptul nefericit pentru că toate acţiunile sale sunt un eşec. Cei doi se întâlnesc într-o zi de vară … cu o femeie, Dama (Graţiela Bădescu) care îi provoacă în a o cuceri.
“O zi de vară” – 1983 reactualizează în preocupările dramaturgului o mai veche înclinaţie spre dezbaterea unor idei filozofice de maximă generalitate. Personajele antrenate în cele 3 acte întrupează schimburi sociale,conţinute în situaţii limită.
„Am ales ca spectacolul să se deruleze în lumea barului, lume care alimentează  dezbaterile filosofice şi sociale. Omul s-a înstrăinat de sine şi prin această înstrăinare, el e învăluit în acţiuni mecanice ca un somnambul obsedat. ”Destinul” este acţionat printr- un telefon,pe care îl putem numi al patrulea personaj. Textul l-am readaptat spaţiului,conturând şi mai puternic angoasa personajelor prinse într-o colivie nevăzută,dar simţită. Omul îşi menţine umanitatea atâta timp cât îşi împarte drumul existenţial cu cineva, dar personajele noastre ne conturează un tablou al egoismului secătuitor, luând decizii greşite şi declanşând absurdul. Este primul meu proiect pe zona teatrului independent şi vă spun că am rămas plăcut surprinsă de devotamentul actorilor şi al întregii echipe pentru împlinirea actului teatral”, afirmă Muriel Manea, regizor.
Evenimentul are loc vineri de la ora 19.00 în Imperium Pub.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.