Planta pe care mii de sibieni o au în case. Îi poate omorî!

1 339

DieffenbachiaÎn mai toate casele sibienilor se găseşte câte o plantă de apartament. Dieffenbachia este una dintre ele, pentru că este aspectuoasă şi uşor de întreţinut. Dar ştiaţi că poate fi otrăvitoare, mai ales în cazul copiilor?

Planta Dieffenbachia conţine otravă mortală, care, odată ingerată, poate duce la simptome comune otrăvirilor, cum sunt arsurile la nivelul gurii, dureri ale ochilor şi chiar afectarea corneei, stări de greaţă şi vomă, dar şi umflări la nivelul gurii sau al limbii. În cazuri rare, poate duce la deces.
Planta este periculoasă şi se poate dovedi mortală şi în cazul ingerării de către animalele de companie.
Aveţi grijă: în cazul în care o atingeţi, să nu duceţi mâna la ochi, deoarece există pericolul de vă fi afectat văzul şi de a avea dureri de ochi.
“Aproape mi-am pierdut fiica, care a băgat o parte din frunzele plantei în gură! Limba ei s-a umflat până la punctul de sufocare! Aceasta imagine conţine planta cu pricina, frumoasă la prima vedere, dar care poate ucide” spune o femeie într-un mesaj viral.
Sursa: www.realitatea.net

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

1 Comentariu
  1.   scrie

    stire eronata preluata dintr-o parte in alta… cititi site-uri de specialitate ca sa vedeti ca totul se rezolva in cateva minute prin spalare cu apa si eventual consum de lapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.