fbpx
Ora de Sibiu
Știri in direct

Cablurile de pe stâlpi îngropate subteran pe cinci artere importante din Sibiu

244

bulevardul Coposu cabluri 2Prin acest proiect Primăria Sibiu își propune să realizeze proiectarea și execuția infrastructurii subterane de cablaj metropolitan pe cinci străzi importante ale orașului. Valoarea indicatorilor tehnico-economici pentru aceste investiții se ridică la 2.374.642 Euro.

Primarul interimar Astrid Fodor supune aprobării Consiliului Local indicatorii tehnico-economici rezultați din studiile de fezabilitate realizate pentru amenajarea infrastructurii pentru introducerea cablurilor în subteran pe bulevardul Victoriei, bulevardul Vasile Milea, bulevardul Corneliu Coposu, Șoseaua Alba Iulia și pe Calea Dumbrăvii. Aceste lucrări vor fi executate în cadrul proiectului ”Calea verde spre dezvoltare durabilă”, cuprins în Programul “Adaptare la Schimbările Climatice”, finanţat prin Mecanismul Financiar Spaţiul Economic European (SEE 2009 – 2014). Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu este principalul beneficiar al proiectului general, iar Primăria Sibiu este partener în proiectul care vizează crearea infrastructurii subterane pentru introducerea cablurilor pe cinci artere principale ale Sibiului, contribuind financiar la realizarea acestuia.
“Valoarea indicatorilor tehnico-economici pentru aceste investiții se ridică la 2.374.642 Euro. Aceasta este o estimare a specialiștilor cu privire la valoarea lucrărilor. Valoarea reală a investiției va rezulta însă în urma licitațiilor pe care le vom organiza pentru lucrările propriu-zise. Finanțarea nerambursabilă este fixă, în cuantum de 857.990 Euro, restul finanțării urmând să fie asigurat din bugetul local al Sibiului. Prin acest proiect vom reuși să eliberăm de cablurile suspendate cinci artere principale ale orașului și de aceea e o lucrare care trebuia făcută. Suma obținută prin grant SEE acoperă o bună parte a acestei investiții”, spune Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului.
Prin acest proiect Primăria Sibiu își propune să realizeze proiectarea și execuția infrastructurii subterane de cablaj metropolitan pe cele cinci străzi enumerate mai sus.

Cum se finanțează proiectul
Finanțarea nerambursabilă obținută pentru acest proiect din partea Mecanismului Financiar Spaţiul Economic European (SEE 2009 – 2014) este de 857.990 Euro. Primăria Sibiu va completa finanțarea din bugetul local. Valoarea estimativă a lucrărilor care rezultă din studiul de fezabilitate este de 2.374.642 Euro, ceea ce ar însemna că Primăria Sibiu ar trebui să contribuie cu maxim 1.516.652 Euro. Din experiența practică, această valoare se va diminua în urma procedurilor de achiziție organizate pentru contractarea lucrărilor propriu-zise.

Ce lucrări se vor contracta
Pe cele cinci artere se vor instala în subteran tuburi PVC în care să fie coborâte de pe stâlpi cablurile de telecomunicații și iluminat public, se vor realiza branșamentele la rețele și se vor amenaja căminele de vizitare și cameretele de tragere a cablurilor. Canalizația va fi amenajată în trotuare sau zone verzi.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...