fbpx

UPDATE VIDEO şi FOTO Cine sunt medicii de la Sibiu, vizați de perchezițiile DNA. Cabinete păzite de jandarmi!

0 481

perchezitii medici Sibiu (12)Perchezițiile domiciliare și la cabinetele medicale ce au loc marți la Sibiu, sunt efectuate de procurori DNA la cabinete din policlinica Spitalului Județean Sibiu. Șefa secției, Văleanu Valeria este vizată de anchetă.

Oficiali ai Spitalului Județean Sibiu, au confirmat pentru Ora de Sibiu că acțiunile procurorilor DNA care efectuează percheziții într-un dosar privind fapte de corupție comise în perioada 2012 — 2015, la Sibiu, vizează cabinete de la această instituție. ”Cabinetele de oncologie din cadrul ambulatorului de specialitate la SCJU Sibiu si cabinetul medicului sef al sectiei de onclologie sunt inchise si pazite de jandarmi, care detin un mandat de perchezitie al spatiilor respective”, a explicat Decebal Todăriță, purtător de cuvânt la Spitalul Județean Sibiu, pentru Ora de Sibiu. Surse oficiale susțin că procurorii nu au sosit incă la spital și tocmai de aceea cabinetele de oncologie și cel al Valeriei Văleanu, medic șef al secției, sunt închise și păzite de jandarmi.
VEZI ȘI: VIDEO FOTO – Ce spun medicii despre perchezițiile din cabinete și de acasă
Toate consulturile oncologice au fost sistate în Policlinica Spitalului Județean Sibiu.


VEZI AICI CE CAUTĂ PROCURORII ȘI CE ACUZAȚII SE ADUC MEDICILOR!
Cum funcționa rețeaua
Firmele de medicamente se ofereau să plătească participarea medicilor la diverse simpozioane și congrese în străinătate, care erau însă fictive, în realitate fiind vorba de excursii de lux.
Astfel, în 2014, un producător de medicamente a achitat suma de 4,1 milioane lei unui operator de turism pentru a organiza excursii în străinătate pentru medici.
Procurorii au identificat facturi fiscale emise de firme de turism aferente unor evenimente realizate în orașele Ottawa (perioada 12-16 februarie 2013), San Diego (perioada 24-31 octombrie 2013), Hotel Kronwell Brașov (perioada 18-20 iulie 2014), Hotel Internațional Iași (perioada 23-24 iulie 2014) și Hotel Ramada Sibiu (perioada 1-3 august 2014).
În vederea desfășurării congreselor din Ottawa (Canada) și San Diego (USA), o firmă de medicamente a încheiat mai multe contracte de sponsorizare cu medicii participanții la aceste întruniri.
Procurorii au descoperit însă că presupusul eveniment organizat la Ottawa în perioada 12-16 februarie 2013 a avut loc în realitate la Paris, în luna ianuarie 2013, fiind de fapt o deplasare în scop turistic.
Sursele judiciare au precizat că la deplasarea în Paris au participat aproximativ 30 de medici, fiind decontate cheltuieli de cazare, masă, transferuri, bilete de avion și bilete de spectacol.
Și în cazul evenimentului ce apare în acte ca fiind organizat la San Diego, în perioada 24-31 octombrie 2013, există probe că a fost vorba de o excursie.
Astfel, deplasările medicilor s-au realizat la San Diego (4 nopți) și Las Vegas (3 nopți), însă în acte firma de turism a trecut doar San Diego, la cererea reprezentantului unei firmei de medicamente.
Congresul de la San Diego a avut ca temă reumatologia. Medicii români au fost cazați inițial în San Diego pentru câteva zile, ulterior fiind transferați în Las Vegas, unde au fost cazați la hotelul „Bellagio”, tot timp de câteva zile.
Pe timpul petrecut în Las Vegas, medicii nu au participat la un congres, ci au făcut o excursie la „Grand Canyon”.
Procurorii mai susțin că medicii vizați au fost implicați și în realizarea unor așa-zise studii clinice, pentru care au fost remunerați, însă studiile în cauză nu au la bază date reale, aceasta fiind încă o modalitate prin care medicii erau recompensați financiar pentru sprijinul acordat producătorilor de medicamente.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.