Proiecte pe Fonduri UE în valoare totală de peste 313 milioane de lei în județul Sibiu

1 236

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Din anul 2008, când a început absorbţia Fondurilor Europene, Consiliul Judeţean Sibiu a câştigat finanţarea a 19 proiecte, în valoare totală de peste 313 milioane de lei, bani ce au fost folosiţi pentru îmbunătăţirea nivelului de trai al locuitorilor judeţului.

În acest moment se află în derulare 9 proiecte finanţate din Fonduri Europene, în valoare totală de 172.270.472,08 lei. Dintre acestea, cel mai mare proiect este „Sistemul de management integrat al deşeurilor în Judeţul Sibiu”, în valoare totală de 80.298.789 lei. Acesta va fi finalizat în decembrie 2015. Domeniile în care proiectele cu finanţare europeană vor fi finalizate în acest an sunt dintre cele mai diverse, de la infrastructură, la reabilitarea centrelor de învăţământ special, la proiecte pentru ocuparea forţei de muncă şi modernizare IT.
„Fondurile europene au fost accesate pentru domenii în care am considerat că este nevoie majoră de investiţii şi modernizare. Aceste fonduri reprezintă o sursă importantă de finanțare care, pe lângă bugetul județean și cel național, pot fi folosite la modernizarea întregului judeţ şi la creșterea calității vieții pentru toți locuitorii, într-un ritm mai accelerat. Şi toate acestea ne apropie tot mai mult de o normalitate pe care ne-o dorim pentru județul Sibiu. În aceste condiții, vom continua accesarea de fonduri europene pentru a ne îndeplini toate obiectivele din Strategia de Dezvoltare Economică și Socială adoptată de consilierii județeni la începutul acestui mandat ”, spune Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.
Alte 10 proiecte derulate cu ajutorul Fondurilor Europene au fost finalizate deja, iar valoarea totală a acestora este de 141.219.807,29 lei. Proiectul cu cea mai mare valoare deja finalizat este „Modernizarea drumului judeţean DJ 106 Sibiu-Cornăţel-Alţâna-Bârghiş-Agnita”. Investiţia s-a ridicat la 52.472.634,46 lei şi s-a derulat în perioada 2008-2012. Unul dintre proiectele care au vizat în primul rând confortul sibienilor și creșterea calității serviciilor medicale a fost modernizarea şi echiparea Ambulatoriului Spitalului clinic Judeţean. Timp de 3 ani, din 2010 până în 2013, aici s-au investit 7.469.379,42 lei.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Ovidiu scrie

    Drumul judetean 106 Sibiu -Agnita a tinut destul ….caci pe Dealul Daii sunt denivelari din cauza alunecarilor de teren pe care nimeni nu poate sa le opresca …. Si pana la Cornetel a fost petecit caci era facut PERFECT dar suntem in Romania ……..

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.