Windows 10 a sosit GRATIS – CUM FACI UPDATE

De azi, utilizatorii de Windows 7 si 8 încep să primească gratuit ultima variantă a celui mai folosit sistem de operare din lume. Cu siguranță ați observat că în bara de meniul a apărut de ceva vreme o iconiță care vă invita să treceți la Windows 10. Dacă ați urmat pașii și v-ați inscris pentru update, de azi noul sistem de operare este disponibil în toată lumea.

Imediat ce sistemul Windows 10 va fi descarcat, primiți o notificare că actualizarea la Windows 10 se poate instala.

Windows 10 se lansează pe 29 iulie 2015, în 110 ţări şi 111 limbi şi dialecte. Sistemul de operare va veni ca un update GRATUIT pentru cei care au Windows 7, Windows 8.1 si Windows Phone 8.1.

Se vor updata chiar și sistemele piratate, dar acestea vor rămâne în continuare ilegale.   Noul Windows 10 se poate personaliza mai mult decât s-a putut până acum cu Windows 8 sau Windows 7 şi revine într-o anumită formă meniul Start, motivul pentru care mulți utilizatori au refuzat să treacă la Windows 8.

Meniul Start își face din nou apariția in noul W10, conținând tile-uri ce pot fi personalizate si asistentul Cortana. Aplicatiile care anterior rulau full-screen, acum ruleaza in ferestre si sunt disponibile si in modul Snap View, impreuna cu aplicatiile obisnuite, implementate in Windows 8.1 Update 1.

Butonul Task View, de pe taskbar, afiseaza desktop-urile multiple si toate aplicatiile care ruleaza. Acesta poate fi activat si la glisarea degetului pornind de la stanga ecranului.

Aplicaţiile „universale” nu mai rulează exclusiv în fullscreen, ca în Windows 8, ci în ferestre, iar dimensiunea lor poate fi modificată. Pentru utilizatorii avansaţi a fost introdusă în Command Prompt posibilitatea de a lipi text folosind combinaţia de taste CTRL+V.

„Acesta va fi cel mai complet şi mai bun sistem de operare pe care Microsoft l-a conceput vreodată pentru companii” a declarat Terry Myerson, vicepreşedinte Microsoft responsabil cu sistemele de operare. Poate cel mai important aspect legat de noul Windows 10 este ca, in premiera, integreaza intr-un mod optim deskptopul, laptopul, tableta si smartphone-ul oferind o interfata similara pentru toate gadgeturile.

Asta înseamnă că, de exemplu, aplicaţiile dezvoltate pentru versiunea desktop vor rula automat, fără niciun fel de optimizare şi adaptare, pe telefon sau tabletă. Mai mult, va exista un singur magazin de aplicaţii pentru toate platformele. Windows 10 este conceput pentru a se adapta automat aparatului pe care este utilizat, fie că este vorba de o consolă de jocuri video Xbox, un calculator personal de biroud, un smartphone sau o tabletă.

VEZI MAI JOS O ISTORIE A CELUI MAI CUNOSCUT SISTEM DE OPERARE

Ai intrebari despre Windows 10? Intreabă mai jos si iti raspundem !

descarcare windows 10update windows 10windows 10
Comentarii (3)
Comentează
 • Doina

  Eu am cumpărat laptopul cu licență la Windows Vista , dar mi-am instalat Windows 7 ( ilegal ) și acum aș vrea să descarc Windows 10 .
  Deci , n-am licență și până îmi cumpăr pentru Windows 10 , aș vrea să-mi spuneți ce să fac ?

  • Ora de Sibiu

   Windows 10 va veni ca update automat la Windows 7. Nu trebuie decat sa asteptati si sa aveti pornit update automat la Windows.

   • Doina

    Mulțumesc pentru răspuns și-o să vă scriu dacă am rezolvat sau nu .