fbpx

E week-end!!!!! E plin de evenimente în Sibiu. Uite ce poţi face

162

week end

Sfârşitul de săptămână este unul dintre cele mai pline de evenimente, din toate sferele. De la concerte, la spectacole de teatru, în aer liber, sau cele care aduc în atenţie tradiţiile. Cu siguranţă vei găsi ceva care să îţi facă plăcere şi sa nu te lase să te plictiseşti în acest final de săptămână.

Festivalul ARTmania continuă vineri şi sâmbătă cu concerte atât în Piaţa Mare, cât şi în diferite locaţii din oraş. Programul complet îl puteţi vedea aici.
Festivalul de Muzica Contemporană ICon Arts se va încheia sâmbătă, după ce timp de nouă zile 150 de artişti de pe toate continentele au venit la Sibiu. Biletele la concerte costă între 10 şi 15 lei, iar programul ultimelor două zile îl puteţi vedea aici.
Airfield Festival se desfăşoară până duminică, pe Aerodormul Măgura de la Cisnădie. Concertele sunt pentru toate gusturile, aşa că nu trebuie ratat. Cine concertează poţi vedea aici.
Festivalul Tradiţiilor Militare îşi propune să prezinte contemporanilor elemente din Primul şi al Doilea Război Mondial. Pe străzile din centrul oraşului vor defila soldaţi îmbrăcaţi şi înarmaţi exact ca în cele două războaie. Iată programul:
Sâmbătă, 1 august 2015:
09.00-09.30: Deschiderea oficiala, strada Nicolae Bălcescu – Palatului telefoanelor –Palatul Comandamentului Militar (fostul sediu al Consiliului Dirigent, ulterior al Agenției CFR);
09.30-10.00: Defilarea asociațiilor cu fanfara Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” pe itinerarul: Primărie – Piața Mică – Piața Mare – Strada Cetății – Strada Nicolae Bălcescu – Primărie;
10.00-14.00: demonstrații și patrulări în zona centrala (Piața Huet, Brukenthal, Piața Mare, Str. Arhivelor, Piața Schiller, Thalia, str. Cetății, str. Bălcescu) cu scurte pauze si opriri in zonele aglomerate pentru prezentarea ținutei, echipamentului, demonstrații de mânuiri de arme, instrucție de front, jurământ militar, simulare atac baionetă și ceremonial schimbarea gărzii; prezentarea echipamentelor;
16.00-20.00: deplasări în patrule in zona centrală, prezentarea onorului în zonele aglomerate, instrucție de front;
20.00-21.00: Defilarea cu fanfara militară pe itinerarul: Palatul telefoanelor – Strada Cetății – strada Nicolae Bălcescu;

Duminică, 2 august 2015:
09.00-10.00: ceremonial de depunere a coroanelor de flori la Cimitirul Eroilor, de către cele două asociații;
10.00-14.00: demonstrații și patrulări în zona centrala (Piața Huet, Brukenthal, Piața Mare, Str. Arhivelor, Piața Schiller, Thalia, str. Cetății, str. Bălcescu) cu scurte pauze si opriri in zonele aglomerate pentru prezentarea ținutei, echipamentului, demonstrații de mânuiri de arme, instrucție de front, jurământ militar, simulare atac baionetă și ceremonial schimbarea gărzii; prezentarea echipamentelor;
14.00-16.00: pauză de prânz;
16.00-19.00: deplasări în patrule in zona centrală, prezentarea onorului în zonele aglomerate, instrucție de front; închiderea festivalului.
Olimpiada “Meşteşuguri artistice tradiţionale” are loc în Muzeul în aer liber. Peste 200 de copii talentaţi se vor întrece în olărit, ţesut, sculptat, pictat sau brodat. Participanţii sunt de loc din toate judeţele ţării, dar şi din ţări ca Bulgaria şi Federaţia Rusă. Micii meşteşugari vor veni la concurs îmbrăcaţi în straie populare, şi pe toată durata zilelor de sâmbătă şi duminică vor face demonstraţii.
Plimbări musicale la Cisnădioara continua şi în această duminică, cu un concert ce va începe la ora 17, la Biserica Evanghelică din Cisnădioara.
Faust, în regia lui Silviu Purcărete, se joacă vineri şi sâmbătă, de la ora 19, la Baza SC Construcții SA, str. Triajului 1-3 (viaductul Vasile Aaron).

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.