fbpx

Aniversare pentru laboratorul de Radioterapie Oncologică al Clinicii Polisano din Sibiu

172

Laboratorul-de-Radioterapie-Oncologica---Clinica-Polisano_smallLaboratorul de Radioterapie Oncologică din cadrul Clinicii Polisano împlineşte un an de activitate. În această perioadă au fost tratati peste 600 de pacienţi oncologici. Pacienții care ni se adresează sunt din toată ţara şi chiar din Republica Moldova.

Am reuşit să acoperim iradierea aproape tuturor tipurilor de tumori. Pe primul loc în rândul patologiilor oncologice tratate sunt neoplasmul mamar și neoplasmele sferei ORL.
Întregul personal al centrului de Radioterapie al Clinicii Polisano a urmat un program de training de specialitate în Belgia și Statele Unite ale Americii, la sediul Accuray – producătorul aparatului de radioterapie.
Aparatul Accuray ThomoTerapy este unicul aparat din țara noastră care face tomoterapie. Acceleratorul de 6 MeV efectueaza o rotație de 360 grade în jurul pacientului, cu expunere din toate unghiurile, iar masa face o mișcare de translație, astfel încât, într-o singură ședința, poți iradia două tumori aflate la distanță. Datorită colimatorului multi-leaf cu care este dotat, se pot face iradieri mult mai precise la nivelul tumorii, protejând organele critice. Prin acest colimator şi prin această tehnică de IMRT putem să creştem doza la nivelul tumorii, scăzând dozele în aşa-numitele organe critice.
Pacienții se pot adresa Laboratorului de Radioterapie Oncologică printr-o programare pentru consultatii la Clinica Polisano (call-center 021 9383), unde se va decide inceperea procedurilor de tratament. Odată stabilită necesitatea iradierii acesta va fi programat pentru un CT de planificare, întocmirea planului de tratament si, ulterior, începerea tratamentul efectiv.
În cadrul Laboratorului de Radioterapie al Clinicii Polisano cazurile urgente sunt tratate cu prioritate, ca de exemplu: metastazele cerebrale, metastazele osoase, sindromul de compresiune de venă cavă superioară, sindromul de compresiune medulară şi pacienţii foarte tineri. Dr Adrian Moga

Despre spitalul European Polisano
Infiintat in anul 2013, Spitalul European Polisano din Sibiu este cea mai recenta si moderna investitie in domeniul medical din Romania, realizata prin prisma celor 20 de ani de experienta si activitate a Clinicii Polisano. Acesta face parte dintr-o structura integrata de centre de excelenta in medicina la nivelul Europei si reprezinta o noutate pe piata serviciilor medicale din Romania, atat prin dotarea de exceptie, cat si prin colaborarile stabilite in premiera cu universitati de medicina de prestigiu din Austria, Franta si Canada, dar si prin acordurile incheiate cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu si cu Spitalul Clinic Judetean Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.