perla paltinisului

perla paltinisuluiNouă persoane dintre care doi copii au ajuns la spital după ce au suferit o toxinfecție alimentară. Aceștia au servit masa la Perla Păltinișului, unitate la care au mai fost astfel de probleme și luna trecută.

Pensiunea Perla Păltinișului a devenit mai nou coșmarul turiștilor care îi trec pragul. După ce în data de 4 iulie numai puțin de 16 persoane au ajuns la Urgență după ce au mâncat în restaurantul acestei unități, astăzi ”isprava” s-a repetat. Numai puțin de cinci ambulanțe s-au deplasat la Perla Păltinișului după ce nouă persoane au suferit intoxicații aliementare. ”Acestea au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgență a Spitalului Județean Sibiu pentru îngrijiri medicale. De asemenea au fost anunțate instituțiile abilitate pentru a efectua verificările necesare”, spun cei de la ISU Sibiu.

UPDATE Revenire statiunea Paltinis: 
Doi copii in varsta de 4 ani si sase luni si 8 ani au fost transportati la Luther. 4 femei si un barbat cu varste cuprinse intre 36 ani si 44 ani au fost transportati la UPU Sibiu. Alte doua persoane, au refuzat transportul la spital. 

CITIȚI ȘI: OPC-ul a mers la Perla Păltinișului. Ce nereguli s-au găsit și ce MĂSURĂ DRASTICĂ va fi luată!
Reamintim că OPC-ul a efectuat un control după problemele din data de 4 iulie ocazie cu care atunci s-au constatat urmatoarele deficiente si abateri de la normele si legislatia in vigoare care reglementeaza conditiile obligatorii de functionare a unitatilor de primire turistice cu funcţiuni de cazare şi alimentaţie publică precum si a legislatiei privind protectia consumatorului :

CITIȚI ȘI: UPDATE ALERTĂ – CINSPREZECE persoane intoxicate de la mâncare în restaurantul Perla Păltinișului
•    Lipsa afisare tarif pentru „mic dejun”, incalcandu-se art.18 din OG 21/92(r)
•    Lipsa vas volumetric (verificat metrologic ) cu care produsele (bauturile) oferite consumatorilor sa fie masurate, incalcandu-se art.11(1) din OG 21/92(r)
•    Lipsa informare compozitie la diferite produse preparate oferite in lista meniu a unitatii, incalcandu-se Regulamentul UE 1169/2011 cas. III art.4 si cap. IV art 9 , precum si art.18 din OG 21/92(r)
•    Lipsa gamă diversificată de servicii suplimentare (cel putin 15 servicii suplimentare), fără plată sau cu plată separat, conform ORDIN nr. 65 din 10 iunie 2013 pentru aprobarea Normelor metodologice privind eliberarea certificatelor de clasificare a structurilor de primire turistice cu funcţiuni de cazare şi alimentaţie publică, a licenţelor şi brevetelor de turism, incalcandu-se art. 18 din OG 21/92(r)

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns