fbpx

Campanie de screening pentru depistarea anevrismelor cerebrale la Polisano

195

operatie polisano 2Anevrismul cerebral este o inflamaţie ce apare pe peretele unui vas cerebral care alimentează creierul. În cele mai multe cazuri, anevrismele cerebrale nu produc simptomatologie.

Când sunt de mari dimensiuni, prin efect de compresie pe structurile cerebrale adiacente, acestea pot produce dureri de cap, dureri de ceafă, tulburări de vedere, tulburări de vorbire. Când un anevrism se rupe, el inundă creierul cu sânge.
Simptomele ce apar în urma rupturii anevrismale sunt mult mai severe şi includ dureri cerebrale ce se instalează brusc şi au o intensitate extremă (diferită de durerile de cap experimentate până în momentul rupturii), durere severă in ceafă, intoleranţă luminii, greţuri, vărsături, pierderea conştienţei sau chiar coma brusc instalată (urmată sau nu de deces).
Screeningul anevrismelor intracraniene la adult constă într-o consultaţie de specialitate, urmată de o examinare CT cu substanţă de contrast administrată intravenos ce va include şi vizualizarea vaselor cerebrale cu ajutorul unui soft special de recontrucţie vasculară cerebrală 3D – angioCT. În urma datelor obţinute la angioCT, un comitet medical pluridisciplinar format din medic imagist specializat în neuroradiologie, medic neurochirurg, medic neurolog, medic neurointerventionist va analiza cu atenţie toate imaginile vasculare cerebrale şi va decide următorii paşi, în cazul existenţei unuia sau mai multor anevrisme cerebrale.
Pentru mai multe informaţii şi programări apelaţi numărul 021/9383

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.