Scenarii de vară în baschet

cosMai este destul timp până la startul Ligii Naționale de Baschet Masculin, programat în 3 octombrie, astfel că până atunci nu putem decât să ne imaginăm cum va fi viitoarea stagiune pentru CSU Atlassib Sibiu.

Scenarii de vară în baschet

Speranțele sibienilor la un parcurs cât mai bun al echipei favorite, care a terminat sezonul trecut pe locul 10, sunt îndreptățite, având în vedere că lotul a fost remaniat, iar pe banca tehnică a fost adus un antrenor obișnuit să țintească sus. Echilibrat în discurs, Dan Fleșeriu s-a ferit să promită marea cu sarea, dar a lăsat să se înțeleagă că își dorește enorm să facă performanță cu această echipă. Pe hârtie, obiectivul este calificarea în play-off, adică în primele 8 echipe la finalul sezonului regulat, însă antrenorul în vârstă de 44 de ani a declarat că „vreau mai mult decât atât”. Și asta nu pentru că va avea automat un contract mai bun în următorul sezon, ci pentru că a fost învățat să își propună extrem de mult pentru a realiza mult.

Fleșeriu a schimbat strategia de alcătuire a lotului, astfel că în locul unui grup foarte eterogen a preferat o mixtură mult mai simplă de români și nord-americani. O prea mare diversitate etnică poate fi de multe ori o problemă într-o echipă, iar antrenorul a dorit să se asigure că are elementele necesare pentru a coagula relațiile sportive și umane din grupul său.

Cei șase baschetbaliști veniți de peste Ocean aduc în primul rând un plus de forță, dacă ne gândim că patru dintre ei au peste 2 metri, dar și o altă dinamică în joc. Excepție fac Marek Klassen (1,85 metri) și polivalentul Kevin Hardy (1,88 metri), ultimul fiind considerat un jucător extrem de important în plantul tactic al lui Fleșeriu. „Am ales un jucător excelent în apărare, dar capabil să și marcheze puncte importante în atac”, a spus antrenorul despre baschetbalistul care a evoluat în ultimii ani în NCAA. Declarația despre Hardy are și o altă simbolistică, în sensul că Fleșeriu vrea să continue un lucru bun care a existat în sezonul trecut, și anume apărarea foarte bine organizată. CSU Sibiu a avut a cincea cea mai bună defensivă per total și a patra cea mai bună în meciurile de pe teren propriu, cu o medie de 75,6 puncte primite acasă. Antrenorul vrea totodată să adauge un plus în ofensivă, capitol la care sibienii au suferit, în special la meciurile din deplasare, unde au pus foarte puține probleme.

Cu siguranță este destul de dificil de anticipat care va fi traseul lui CSU Sibiu în noua ediție de campionat, astfel că amatorii de pariuri sportive pe site-uri de specialitate precum bet365 vor avea o provocare majoră din toamnă. Un lucru este cert: odată cu părăsirea competiției de către CSU Asesoft Ploiești, formație care a dominat cu autoritate baschetul românesc în ultimii 12 ani, perioadă în care a câștigat 11 titluri de campioană, campionatul poate regăsi acel echilibru atât de necesar oricărei întreceri sportive. Dacă mai adăugăm la aceasta și noul format competițional, unul extrem de motivant și de atractiv, putem spune că există contextul ideal pentru ca o echipă precum CSU Sibiu, cu statut de outsider în momentul de față, să facă o figură frumoasă, oricât ne-am săturat de acest clișeu.

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică