Donație importantă pentru Muzeul Brukenthal din Sibiu. A fost o mare surpriză!

0 205

brukenthal sibiu transport (2)Unul din cele mai importante muzee din sud estul Europei, Muzeul Brukenthal din Sibiu, a primit zilele trecute o donație extrem de importantă din partea Muzeului din Kornwestheim (Germania). Vorbim de peste 100 de piese de artă.

Irmgard Sedler, directorul Muzeului din Kornwestheim (Germania), a donat, joi, peste o sută de piese Muzeului Național Brukenthal, fiind vorba în mare parte de xilogravuri realizate de artistul Gert Fabritius
„Donația cuprinde: 5 cărți, 9 lucrări de grafică — xilogravuri policrome realizate de Gert Fabritius după citate din Moise, și o mapă de investigații cu 91 de reproduceri de tipar după capodopere de Rembrandt, realizate la Muzeul Luvru, la începutul secolului al XX-lea, în epoca de debut a investigațiilor cu raze X și infraroșii. La eveniment a participat Excelența sa Judith Urban, consulul Republicii Federale Germania la Sibiu, care a declarat că donația vine să consolideze o colaborare pe termen lung și cu rezultate spectaculoase între specialiștii Muzeului Național Brukenthal și muzeele partenere din Kornwestheim și Gundelsheim”, se arată într-un comunicat de presă.
Irmgard Sedler a subliniat faptul că evenimentul se înscrie într-un șir lung de donații pe care dorește să le facă Muzeului Național Brukenthal.
”Am lucrat în acest muzeu și cunosc colecțiile de grafică. De ani de zile mi-am propus că ori de câte ori se ivește ceva pe piața de antichități să cumpăr, să restaurez și să donez”, a spus Irmgard Sedler, conform agerpres.ro.
La finalul anului trecut, muzeul sibian a primit o altă donație de amploare din Germania, din partea familiei Vladimir și Eliza Cantaragiu.


Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...