O suceveancă a fost admisă prima la Academia Forţelor Terestre din Sibiu. Ce notă a obţinut

0 1.277

839651164

Ana Manuela Negrea este o tânără din Fălticeni, care a concurat cu încă 22 de tineri pentru un loc la Academia Forţelor Terestre din Sibiu. La examen a obţinut nota 9,80, şi a reuşit astfel să fie prima admisă pe lista viitorilor cadeţi. Ana este dublă campioană naţională la arte marţiale, Qwan Ki Do mai exact, sport pe care-l practică de nouă ani. Deţine centura neagră cu un Dan, iar performanţele sportive au fost dublate de cele şcolare, Ana promovând examenul de bacalaureat cu media 9,93.

Probe sportive, testare psihologică, dar şi la engleză şi limba română
Ana va îmbrăca uniforma militară începând cu data de 31 august. A visat la acest moment de mai bine de un an de zile, timp în care s-a pregătit pentru probele examenului de admitere de la Academie.
Deşi încrezătoare în şansele sale de reuşită, în luna martie a primit o veste nefastă, aceea că Academia scoate la concurs, pentru fete, doar două locuri pentru Facultatea de Ştiinţe Administrative.
„După acest şoc, a urmat un altul. Acela că din două locuri, unul este deja ocupat de o elevă olimpică. Însă chiar şi aşa am reuşit, iar cu acest prilej vreau să-i încurajez pe tineri să încerce. Am auzit de zeci de ori că respectivele locuri sunt deja cumpărate, fie că se intră doar cu pile, însă le-am dovedit că nu e aşa. Nu m-am descurajat şi mi-am văzut de drum până la capăt”, mărturiseşte Ana.
Primul filtru al selecţiei a fost reprezentat de examenul medical, urmat de două probe sportive şi examenul psihologic. Odată promovate, a urmat un examen de engleză, cu caracter eliminatoriu, şi apoi cea mai importantă testare, cea la limba română, unde din cele 45 de întrebări, 44 au primit răspunsul corect din partea Anei.
„A fost bucurie mare. Mi-am dorit foarte mult să reuşesc. Desigur că am emoţii pentru acest nou început. Nu cunosc pe nimeni de acolo, sunt singura din judeţ admisă în acest an”, a spus tânăra.
Academia de la Sibiu nu este singura instituţie de învăţământ superior unde Ana a fost admisă. Printre primii a reuşit şi la Facultatea de Drept a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, unde a fost admisă a şasea din circa 800 de candidaţi.
Deocamdată va renunţa la facultatea ieşeană pentru că o aşteaptă haina militară, însă nu definitiv, dat fiind faptul că vrea să urmeze în viitor şi Dreptul.

Campioană naţională la Qwan Ki Do în 2013 şi 2014
Ana Negrea deţine două titluri naţionale la Quan Ki Do, categoria juniori, adjudecate în cadrul campionatelor din 2013 şi 2014. Din 2015 a trecut la seniori şi deşi este conştientă că nu va putea practica artele marţiale la acelaşi nivel, cel de performanţă, nu vrea să renunţe la pasiunea sa.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.