Ateliere de creație, jocuri de odinioară, teatru și mini parc de distracții la Sibiul de Odinioară

0 323

activitati copii SDOFestivalul Sibiul de Odinioară ce are loc în 22-23 august în Pădurea Dumbrava – Camping, nu înseamnă numai concerte de calitate sau expoziții de mașini retro și scutere Vespa. Copiii și părinții vor fi deopotrivă răsfățați cu o serie de activități și surprize într-o zonă specială din cadrul festivalului.

Cei care vor ajunge în Pădurea Dumbrava, sâmbătă și duminică, vor avea posibilitatea să vadă pe lângă concertele cu Riff, Semnal M, Iris alături de Cristi Minculescu, Ileana Șipoteanu, Mihai Constantinescu, Stela Enache, Ducu Bertzi și Gheorghe Gheorghiu și multe alte lucruri.
Pe lângă concertele în aer liber şi bunătăţile cu care să îşi astâmpere pofta şi foamea, spectatorii mici şi mari vor avea şi alte activităţi care să îi distreze şi să le amintească cum erau verile de altădată.
Astfel, părinţii, bunicii şi mai ales copiii sunt aşteptaţi la ateliere de creaţie şi jocuri de altădată, în fiecare zi, între orele 10-12 şi 16-18, organizate de către Aria și Serious Fun Sibiu.
Raţele şi vânătorii, Ţară, ţară vrem ostaşi, concurs de alergat în saci, de cărat cartofii cu roaba sau de tras cu cornete, campionate de zală sau elastic, şotron, zig-zag, maţele încurcate sau desene pe asfalt sunt printre propunerile de distracţie pentru cei mici. De asemenea în locație copiii vor avea la dispoziție și câteva topogane, precum și un trenuleț, în cadrul unui mini parc de distracții.
sibiul de odinioara (3)
Premii atractive pentru participanți
Câştigătorii nu vor pleca cu mână goală, ci cu premii constând în special în vouchere oferite de Centrul Aria. În plus, copiii sunt aşteptaţi la două dintre cele mai iubite spectacole puse în scenă de Teatrul Gong, „Poveştile copilăriei” şi „Capra cu trei iezi”, adaptări după scrierile pline de poveţe ale lui Ion Creangă. În cadrul evenimentului va fi amenajat şi un mini parc de distracţii.

Programul detaliat al activităților pentru copii la Sibiul de Odinioară

ZIUA 1 – Sambata 22 August
INTERVAL 10.00 – 12.00

10.00 – 10.15 inscrierile si formarea echipelor
10.15 – 10.45: Ratele si vanatorii
Concurs pentru copii

10.45 -11.15 Concurs de alergat in saci
Concurs pentru copii
In fiecare grupa vor fi trei participanti. Castigatorul fiecarei grupe va participa apoi la seminfinala unde se vor intrece pentru locul din finala.Castigatorul concursului va fi premiat .

11.15 – 12.00  Atelier de creatie
Copiii trebuie să-și pună la încercare imaginația și creativitatea și să confecționeze moriști, avioane și vaporașe din hârtie.  Cei mai iscusiți maeștri de moriști și avioane vor fi premiați.

12.00 – 13.00 Spectacole Teatrul Gong Sibiu
„Poveştile copilăriei” şi „Capra cu trei iezi”

INTERVAL 16.00 – 18.00
15.30 – 16.00 inscrierile si formarea echipelor
16.00- 16.30 Concurs de carat cartofi cu roaba si spalat rufe manual
Concurs pentru familie ( participa un copil)
Copiii imbracati cu tricourile albe primite incarca roaba cu cartofi, taticii transporta cartofii iar mamicile spala in lighean cu sapun de casa tricourile murdarite de copii.

16.30- 17.00   Castel
Concurs pentru adulti si copii
Castiga :
1. echipa aflata in apararea castelului de piatra daca reuseste sa scoata din joc toti componentii celeilate echipe inainte ca acestia sa recladeasca castelul
2. echipa care a daramat castelul cu mingea daca reuseste sa recladeasca castelul de piatra inainte de a fi scosi din joc

17.00 -17.20 Concurs de tras frânghia
Concurs pentru copii si tătici
17.00-17.10 – Concurs pentru copii
17.10- 17.20 – Concurs pentru tătici
Jucătorii împărțiți in 2 echipe a câte 8 participanti, se aseaza in zig-zag de-a lungul frânghiei si o prind cu ambele mâini. La semnalul conducatorului de joc echipele trebuie sa traga echipa adversa dincolo de spatiul de siguranta marcat.

17.20- 17.45 Campionat de zala ( cu cate 3 monede de 50 de bani)
Concurs pentru adulti si separat copiii
5 in fiecare grupa, castigatorii fiecarei grupe participa in finala si castiga toti banii. Cine nu are monede de 50 de bani poate schimba banii la inscrieri.

Ziua 2 – Duminica  23 August
10.00 – 12.00

10.00- 11.00 Atelier de creatie/Traforaj

11.00- 11.30 Concurs de  curatat ceapa/cartofi
Concurs pentru mamici si copii

11.30-12.00 Ratele si vanatorii
Concurs pentru copii
La inscrieri se formeaza echipele in functie de ordinea inscrierilor .
Grupele o sa fie formate din maxim 10 copii ( 2 vanatori si 8 rate).

12.00 – 13.00 Spectacole Teatrul Gong Sibiu
„Poveştile copilăriei” şi „Capra cu trei iezi”

16.00-18.00
15.30 – 16.00 inscrierile si formarea echipelor

16.00- 16.30   Castel
Concurs pentru adulti si copii
8 echipe, maxim 6 jucatori in fiecare echipa
Castiga :
1. echipa aflata in apararea castelului de piatra daca reuseste sa scoata din joc toti componentii celeilate echipe inainte ca acestia sa recladeasca castelul
2. echipa care a daramat castelul cu mingea daca reuseste sa recladeasca castelul de piatra inainte de a fi scosi din joc

16.30 – 17.00: Concurs de tras cu cornetul
Concurs pentru tatici si copii
16.00 – 16.30 fiecare participant isi confectioneaza tubul si cornetele in zona special amenajata( Zona 1). Echipele o sa primeasca maieuri SeriousFun.
Participa echipe formate din cate un tatic si un copil . Maxim 10 echipe.

17.00 -17.20 : Concurs Tara, tara vrem ostasi
Concurs pentru copii
2 grupe, 4 echipe, in fiecare echipa maxim 6 participanti. Echipa care reuseste sa adune cat mai multi ostasi castiga si intra in finala.

17.20 – 17.45: Fuga cu oul in lingura de lemn
Concurs pentru copii
3 grupe, maxim 6 participanti
Concurentii vor avea o lingura de lemn in care se aseaza un ou crud. Lingura cu oul se va tine in gura cu mainile pe langa corp si fugind trebuie sa ocoleasca un fanion si sa treaca peste diferite obstacole , si apoi sa se reintoarca fara a scapa oul din lingura.

Mai multe detalii despre programul ”Sibiul de Odinioară” puteţi găsi şi pe pagina de Facebook a evenimentului, https://www.facebook.com/Sibiuldeodinioara
”Sibiul de odinioară” este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...