iris

irisCine nu a fost sâmbătă seară în Pădurea Dumbrava sâmbătă seară are ce regreta. Mii de oameni s-au distrat și au fredonat refrenele cunoscute ale pieselor cântate de Compact, RIFF, Semnal M și Iris alături de Cristi Munculescu. Evenimentele și spectacolele continuă și azi la Sibiul De Odinioară.

Mii de sibieni și turiști au ales sâmbătă locația mirifică din Pădurea Dumbrava, la Concertele Sibiul de Odinipoară!  De la ora 18, toată lumea s-a adunat în faţa scenei, pentru un <mare bal, mare>. Cântecele celor mai mari trupe rock româneşti, Compact, Riff, Semnal M și Iris alături de Cristi Minculescu au răsunat pe scena de la Sibiul de Odinioară.
Astăzi sărbătoarea continuă. sibiul de odinioara 2015 (15)

Cei mici pot să se joace în miniparcul de distracţii, să înveţe lucruri noi la atelierele de creaţie, să participe la multe jocuri de echipă şi concursuri sau să urmărească cele mai iubite piese de teatru de păpuşi după operele lui Ion Creangă. Raţele şi vânătorii, Ţară, ţară vrem ostaşi, concurs de alergat în saci, de cărat cartofii cu roaba sau de tras cu cornete, campionate de zală sau elastic, şotron, zig-zag, maţele încurcate sau desene pe asfalt sunt printre propunerile de distracţie pentru cei mici.sibiul de odinioara 2015 (8) Câştigătorii nu vor pleca cu mână goală, ci cu premii constând în special în vouchere oferite de Centrul Aria. În plus, copiii sunt aşteptaţi la două dintre cele mai iubite spectacole puse în scenă de Teatrul Gong, „Poveştile copilăriei” şi „Capra cu trei iezi”, adaptări după scrierile pline de poveţe ale lui Ion Creangă.

FOTO: ADRIAN BUGARIU – SIBIUL DE ODINIOARA
Alături de părinţi, cei mici vor putea descoperi gustul plăcintelor, a prăjiturilor pufoase de casă şi a siropurilor naturale. În mica piaţă ţărănească, standurile micilor producători din judeţ îi vor îmbia pe cei prezenţi cu fel de fel de minunăţii, de la fructe şi legume proaspete la mezeluri  şi brânzeturi tradiţionale.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=B2BSheJPUQs” splash=”https://i.ytimg.com/vi/B2BSheJPUQs/maxresdefault.jpg” caption=”SUPER ATMOSFERA IN ARIA SERIOUS FUN LA SIBIUL DE ODINIOARA!”]
Concerte tari și duminică
Astăzi pe scena Sibiul de Odinipară vine rândul vocilor de aur ale muzicii uşoare: Ileana Șipoteanu, Mihai Constantinescu, Stela Enache, Ducu Bertzi și Gheorghe Gheorghiu.
În fiecare zi, între orele 12-18, pasionaţii de maşini de epocă vor putea admira cele mai venerabile doamne pe patru roţi din Sibiu, într-o expoziţie organizată de MBClassics Mercedes Benz Club.sibiul de odinioara 2015 (17) Aproximativ 20 de maşini din anii ’60-’80, printre care Dacii, IMS, TV şi, bineînţeles, Mercedes se vor lăsa admirate de sibieni, cea mai în vârstă doamnă fiind din 1958, pe când cea mai tânără din 1989. Sibienii sunt invitaţi să dea o tură prin împrejurimi scuterele Vespa.sibiul de odinioara 2015 (19)

 Informaţii practice

Zona unde va avea loc „Sibiul de Odinioară” este amenajată în Pădurea Dumbrava – Camping. Accesul se face dinspre Hotel Hilton şi Grădina Zoologică, pe drumul de acces, conform indicatoarelor amplasate la faţa locului. Partenerul evenimentului Tursib va folosi autobuze de capacitate mare pe traseul 13, cel care circulă de la Gară până la Muzeul în Aer Liber. Coborârea se face la Grădina Zoologică. sibiul de odinioara 2015 (18)Sibienii au la dispoziţie şi autobuzele de pe traseul 14, cu coborâre la staţia Cimitirul Eroilor 1, iar de aici pot merge pe jos până la zona de camping, aproximativ un kilometru.
Totodată, un alt traseu Tursib care ajunge în apropiere este numărul 1, cu coborâre la Cimitirul Municipal, iar de aici se poate ajunge pe jos, aproximativ 1,5 kilometri, sau cu schimbare cu autobuzele de pe linia 13. Totodată, spectatorii pot opta să vină cu bicicleta pe pista amenajată de primărie, până la Grădina Zoologică, cu taxiul sau cu mașina personală, însă trebuie avut în vedere faptul că accesul auto în zona evenimentului este limitat. Pot fi folosite parcările din zona Zoo, Hilton sau Muzeul în Aer Liber.

Programul festivalului Sibiul de Odinioară
Duminică, 23 august
10.00 – 15.00 – Plimbări cu bicicleta în aer liber
10:00 – 20:00 – Miniparc de distracţii pentru copii
10:00 – 12:00 – Ateliere de creativitate pentru copii coordonate de Centrul Aria Sport și Serious Fun
12:00 – 13:00 – Spectacol de teatru pentru copii şi tineret susţinut de actori de la Teatrul Gong
12:00 – 18:00 – Expoziţie de maşini clasice organizată de MBClassics Mercedes Benz Club
16:00 – 18:00 – Ateliere de creativitate pentru copii coordonate de Centrul Aria Sport și Serious Fun
12:00 – 20:00 – Vespa Club meeting coordonat de Vespa Club Sibiu
13:00 – 21:00 – Colţul Producătorilor Tradiţionali (expoziţie cu vânzare)
11:00 – 23:00 – Terase și zonă gastronomică

Concerte:
Ora 18:00 – Ileana Şipoteanu
Ora 19:00 – Mihai Constantinescu
Ora 20:00 – Stela Enache
Ora 21:00 – Ducu Bertzi
Ora 22:00 – Gheorghe Gheorghiu

Mai multe detalii despre programul ”Sibiul de Odinioară” puteţi găsi şi pe pagina de Facebook a evenimentului, https://www.facebook.com/Sibiuldeodinioara
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=p-29MMV1YuE” splash=”https://i.ytimg.com/vi/p-29MMV1YuE/maxresdefault.jpg” caption=”ATMOSFERA IRIS LA SIBIUL DE ODINIOARA”]
„Sibiul de odinioară” este o acţiune organizată de Asociaţia Sibiul de Odinioară şi Agenţia Grey Projects, cofinanţată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

Comentariul meu

Lasă un răspuns