Interstar Sibiu și Gaz Metan joacă Liga Elitelor U 17! Sibienii au meciuri tari!

247

ZOTINCA HIZOFC Inter Star Sibiu va evolua din această toamnă în Liga Elitelor U17. Și Gaz Metan Mediaș are o echipă înscrisă în seria cu sibienii. Din grupă mai fac parte echipele FC Brașov, Centrul de Excelență Mureș, Unirea Alba Iulia, Poli Timișoara, U Craiova, FC Ardealul, UTA Arad, U Cluj, Pandurii Tg. Jiu, LPS Bihor, LPS Satu Mare și Centrul de excelență Timișoara.

Sala ”Ioan Chirilă” a Casei Fotbalului a găzduit, conferinţa de presă dedicată lansării noilor competiţii pentru cei mai buni juniori din România la categoriile de vârstă Under 19 şi Under 17, sub sloganul ”Creştem fotbalul românesc”.
Intitulate Liga Elitelor U19 şi Liga Elitelor U17, cele două competiţii vor aduna la start, pentru fiecare categorie de vârstă, cele mai bune 24 echipe din ţară împărțite în câte două serii geografice. În plus, în Liga Elitelor U17 vor evolua şi echipele celor două Centre Regionale de Excelenţă de la Timişoara şi Târgu Mureş.
”De ce Liga Elitelor? În primul rând, am decis să avem o ligă, și nu un campionat. Pentru că liga înseamnă o uniune constituită în vederea realizării unui țel comun. E mai mult decât un format, e o uniune a valorilor fotbalistice la această categorie de vârstă, care întrupează dezideratul nostru comun, al Federației Române de Fotbal, al cluburilor, al jucătorilor și al publicului: formarea viitoarelor certitudini ale performanței în fotbalul românesc. În al doilea rând, vorbim de elită pentru că aceasta reprezintă ce este mai bun, mai valoros, într-o comunitate. Pe de o parte, certificăm astfel talentul juniorilor și performanțele care i-au îndreptățit să evolueze la acest nivel. În același timp, elita reprezintă o obligație, o responsabilitate pentru acești jucători, pentru că ei trebuie să își respecte nu doar statutul actual, ci și evoluția”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.
Prin aceste două competiţii de elită ale fotbalului juvenil, Federaţia Română de Fotbal face un nou pas spre atingerea obiectivului specific 1.1 – Dezvoltarea fotbalului juvenil și creșterea numărului de practicanți, din cadrul obiectivului strategic nr. 1 – Calificarea echipei naţionale la toate cele trei turnee finale CE 2016, CM 2018, CE 2020, parte a Planului Strategic pentru Dezvoltarea Fotbalului din România 2015-2020, aprobat în martie 2015 de Adunarea Generală.

Interstar debut în deplasare, Gazul acasă
Echipa de la clubul coordonat de VIorel Hizo și Dorin Zotincă are parte de un meci tare chiar din debutul campionatului. În prima rundă sibienii vor juca sâmbătă de la ora 14.00 cu cei de la U Cluj, în deplasare. Gaz Metan joacă acasă cu cei de la U Craiova. De semnalat este și faptul că Mediașul are echipă și la U19.
Programul primei etape
FC Braşov SA – Centrul de Excelenta Targu Mures
AFC Unirea 1924 Alba Iulia – ACS Poli Timisoara
GAZ METAN Mediaş – CS U Craiova
FC Ardealul – ACS UTA Bătrâna Doamnă
FC Universitatea Cluj  – AS FC Interstar Sibiu
PANDURII Târgu Jiu – LPS Bihor
LPS Satu Mare – Centrul de Excelenta Timisoara

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi