ioan ciolan

ioan ciolanFirma deținută de familia Ciolan a ajuns pe un bilanț negativ în mai puțin de un an. Ambientul a ajuns să fie pe pierdere, de la un profit de zeci de milioane de lei.

Distribuitorul de materiale de construcţii şi bricolaj Ambient Sibiu, una dintre cele mai puternice afaceri antreprenoriale din acest sector, construită de Ioan Ciolan, a înregistrat anul trecut un declin de 20% al vânzărilor, care au coborât sub 500 mil. Lei, anunta zf.ro.
Compania a trecut pe pierderi, cu un rezultat negativ de 32 mil. lei, de la un profit de 37 mil. lei în anul anterior, potrivit datelor raportate la Finanţe.
Businessul Ambient, fondat de Ciolan la începutul anilor ’90, a trecut printr-un amplu proces de restructurare în ultimii ani, care a implicat diverse mă­suri pentru reducerea gradului de îndatorare. Anul trecut, Ciolan şi-a diminuat participaţia deţinută în cadrul Ambient la 70%, după ce a cedat un pachet de acţiuni unui fond de investiţii controlat de BCR, în schimbul stingerii unei creanţe de circa 4,5 mil. euro.
Reţeaua Ambient, concentrată preponderent în zona Transilvaniei, numără 12 unităţi în prezent.
După ani de supremaţie a jucătorilor străini, piaţa locală de bricolaj şi distribuţie de materiale de construcţii este dominată în prezent de alte două businessuri antreprenoriale locale – Dedeman Bacău şi Arabesque Galaţi. Sursa: zf.ro

Comentariul meu

Lasă un răspuns