copii alergare spital

copii alergare spitalÎn această sâmbătă, Sibiul se alătură pentru a 4-a oară proiectului dedicat strângerii de fonduri necesare construirii primului spital independent de Oncologie și Hematologie Pediatrică din România. Sibieni de toate vârstele sunt invitați să participe la evenimentul sportiv “Sibiul Aleargă Pentru Spitalul Copiilor”.

Locul de plecare este Parcul Sub Arini din Sibiu, la intrarea în parc, între Hotel Parc și Hotel Silva,  ora 9:00. Pentru participare, este necesară plata unei sume simbolice de 1 leu. Fondurile colectate vor fi donate exclusiv pentru a construi o șansă în plus pentru copiii care suferă de această boală grea – cancerul. În plus față de taxa de 1 leu, participanții sunt încurajați să contribuie la această cauză cu mărunțișul de care nu mai au nevoie.
Este pentru cea de-a 4-a oră când Sibiul alergă, alături de alte orașe din România, în aceeași zi și la aceeași oră, pentru strângerea de fonduri dedicate primului spital oncologic pediatric din România. În acest week-end, 18 orașe se implică în proiect.
În edițiile anterioare organizate la Sibiu, au fost adunați circa 1.000 de euro și 20 de kg de monede. Aproximativ 50 de sibieni s-au alăturat cauzei în edițiile precedente.
Viitorul spital, construit exclusiv din bani donați de către oameni – persoane fizice și juridice, va fi deținut și operat de fundația 1leu.org, fără sprijin din partea statului român. Se dorește a fi, așadar, un spital de la oameni pentru oameni – de această dată fiind vorba de copiii diagnosticați cu cancer.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

Lasă un răspuns