Ultima decizie a magistraților în cazul arestării lui Carabulea

0 167

Ilie CarabuleaAfaceristul sibian Ilie Carabulea, aflat actualmente în arest preventiv în dosarul Carpatica Asig, a cerut magistraților să înlocuiască actuala măsură cu una mai blândă. Curtea de Apel București a decis însă să respingă cererea milionarului sibian.

Omul de afaceri sibian Ilie Carabulea va fi cercetat în continuare în stare de arest preventiv, au hotărât magistraţii Curţii de Apel Bucureşti. Decizia nu este definitivă, anunta adevarul.ro.
Omul de afaceri sibian a cerut înlocuirea arestului preventiv cu o măsură mai blândă, cerere respinsă de către magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, instanţă unde se judecă dosarul Carpatica Asig. Instanţa s-a pronunţat luni, 7 septembrie, însă decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Anchetatorii au cerut în luna mai reîncarcerarea omului de afaceri din Sibiu, una din acuzaţii fiind aceea că ar fi încercat să intimideze martori din dosar. ”Potrivit referatului de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu măsura mai grea a arestării preventive a rezultat că ulterior luării acestei măsuri (a controlului judiciar, n.r.) inculpatul Carabulea Ilie, în mod direct sau indirect, a continuat să determine diverse persoane prin fapte cu efect vădit intimidant (legate de notorietatea şi potenţa financiară a inculpatului), să nu dea declaraţii sau să dea declaraţii mincinoase în cadrul procesului penal aflat în curs de judecată, prin exercitarea în continuare a unor acte de administrare, în cadrul unor societăţi comerciale. Aceste demersuri aveau rolul de a convinge acele persoane susmenţionate că inculpatul este mai presus de lege, că poate încălca oricând hotărârile instanţei penale convingându-le astfel că finalitatea procesului penal va fi una favorabilă acestuia. De asemenea, a urmărit ca persoanele ce aveau calitatea de martori în procesul penal să fie descurajate în a declara adevărul în faţa instanţei de judecată, în acest sens dispunând chiar reziliarea contractului de muncă al unui angajat. În demersurile sale acesta a fost sprijinit de diverşi angajaţi ai firmelor pe care le deţine direct sau indirect. Astfel, în intervalul februarie – martie 2015, inculpatul Carabulea Ilie a încălcat cu rea-credinţă restricţiile instituite de instanţa de judecată, respectiv a intervenit în administrarea activităţii economice a S.C. ATLASSIB SRL (în cadrul căreia deţinea, la momentul încălcării interdicţiilor, un număr majoritar de părţi sociale) în administrarea activităţii economice a S.C. CARPATICA ASIG S.A (care la momentul încălcării interdicţiilor, avea ca acţionar majoritar, societatea S.C. ATLASSIB SRL şi care are şi în prezent calitatea de inculpat în aceeaşi cauză penală dedusă judecăţii în care şi Carabulea Ilie are calitatea de inculpat), precum şi în administrarea activităţii economice a S.C. STAR MOTORS SRL (în care inculpatul Carabulea Ilie avea la momentul încălcării interdicţiilor, calitatea de asociat semnificativ)”, arăta DNA într-un comunicat de presă.
Carabulea a fost arestat preventiv în dosar pentru prima dată după izbucnirea scandalului Carpatica Asig, în aprilie 2014, fiind lăsat în luna iunie a aceluiaşi an în arest la domiciliu, unde a stat însă doar o lună de zile. În iulie 2014, Carabulea s-a întors după gratii, după ce procurorii DNA l-au acuzat că ar fi monitorizat video, din arestul de acasă, sediul Carpatica Asig şi că ar fi încercat să contacteze persoane din dosar. În decembrie 2014 Carabulea a primit din nou arest la domiciliu, iar în luna februarie a acestui an arestul la domiciliu a a fost înlocuit cu controlul judiciar. Ilie Carabulea a fost din nou arestat preventiv în luna mai 2015. Sursa info: adevarul.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...