VIDEO – Poziția prefecturii Sibiu după sentința definitivă în cazul lui Cindrea. Ce spune Sitterli!

0 184

cindrea siterli luca sovaialaPrefectul județului Sibiu, Ovidiu Sitterli, a declarat marți într-o conferință de presă că va trata în ”spațiul legii”, decizia instanței supreme de a menține condamnarea la un an cu închisoare cu suspendare a președintelui Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea.

„Vom trata în spațiul legii, potrivit legii. Mai mult nu vă pot transmite în momentul de față pentru că nu cunosc (…) Aveți încredere, vom acționa în limitele legii”, a explicat prefectul sibian într-o conferință de presă, conform agerpres.ro.
Nici vicepreședintele liberal al CJ Sibiu, Constantin Șovăială, prezent la conferința de presă, nu a dorit să comenteze decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție. ”Nu comentez aici sau acum în vreun fel acest subiect”, a spus Șovăială.
Deocamdată, Ioan Cindrea nu a comentat decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție.
Președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, a fost condamnat de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție la un an de închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, el fiind acuzat că și-a angajat ilegal soția la biroul său parlamentar în perioada cât a fost deputat.
Curtea Supremă a respins ca nefondat apelul declarat de Cindrea și a menținut condamnarea la un an de închisoare cu suspendare dată în decembrie 2014 de un alt complet de judecată de la aceeași instanță.Decizia este definitivă. Ioan Cindrea a fost trimis în judecată în iunie 2014 de procurorii Parchetului General, dosarul fiind deschis în urma unei sesizări a Agenției Naționale de Integritate.
Potrivit sesizării, în perioada octombrie 2009 — februarie 2011, în calitate de deputat, Ioan Cindrea a propus angajarea în cadrul biroului său parlamentar a soției sale, Amalia Cindrea, și a avizat contractul individual de muncă încheiat cu aceasta, contract în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru el în cuantum total de 35.061 lei, sumă plătită din bugetul Camerei Deputaților.
Urmăriți reacțiile lui Sitterli și Șovăială în playerul de mai jos de la minutul 24:10

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.