fbpx

Oficial se știe din ce cauză s-a stricat autostrada A1 între Săliște și Cunța

0 223

autostrada sbUn raport tehnic preliminar ce a fost prezentat în plenul Senatului de către Ministrul Transporturilor, a arătat cauzele degradării lotului 3 al autostrăzii Sibiu – Orăștie, pe tronsonul Săliște – Cunța. Se pare că acestea au fost cauzate de natura argiloasă a terenului.

Conform unui raport tehnic preliminar, în anumite zone, degradările de pe tronsonul trei al autostrăzii Sibiu-Orăștie sunt cauzate de natura argiloasă și consistența redusă a terenului, a declarat ministrul Transporturilor, Iulian Matache, la dezbaterea din plenul Senatului.
„Raportul tehnic preliminar prezentat de către experții tehnici independenți prezintă următoarele cauze preliminare are degradărilor: zona 59+900, 59+950 se poate aprecia că degradările semnalate în această zonă, deși superficiale, sunt cauze de natura argiloasă și starea de consistență redusă, respectiv capacitatea portantă a terenului de fundare. Antreprenorul are responsabilitate deplină pentru remedierea defectelor apărute în perioada de execuție a lucrărilor cât și în perioada de garanție, de patru ani. Astfel, lucrările de remediere vor fi executate pe riscul și cheltuielile antreprenorului”, a explicat ministrul Transporturilor, Iulian Matache.
Acesta a mai menționat faptul că problemele în construcția acestei autostrăzi au apărut încă din 2011, când a fost realizat studiul de fezabilitate, s-a stabilit traseul autostrăzii și au început lucrările de construcție.
„Tronsonul trei al autostrăzii Sibiu-Orăștie este început încă de pe vremea altei coaliții de guvernare. Problemele de care ne lovim azi în construcția acestei autostrăzi și de care suntem făcuți răspunzători doar noi, actuala guvernare, își au originea de fapt tocmai în perioada acelei guvernări, în 2011. Atunci s-a făcut studiul de fezabilitate, atunci s-a stabilit traseul autostrăzii, atunci au început lucrările”, a mai punctat Matache.
În data de 3 septembrie, CNADNR anunța închiderea circulației rutiere pe Autostrada A1, Orăștie — Sibiu începând din 7 septembrie, între Nod rutier Săliște (km 270+020) — Nod rutier Cunța (km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la km 275+650 al autostrăzii. Sursa: transporter.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.