Ora de Sibiu
Știri in direct

Sute de job-uri la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi de la Sibiu

133

angajariAgenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu  organizează vineri, 25 septembrie 2015, „Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi” în Sibiu (la Universitatea Alma Mater str. Calea Dumbrăvii, nr. 28-32) şi Mediaş (la Casa Schuller, str.  Piaţa Regele Ferdinand, nr. 16 ), începând cu ora 9.

Obiectivul principal al acestui eveniment îl constituie creşterea gradului de ocupare pentru absolvenţi, nefiind excluse alte categorii de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă prin întâlnirea directă a cererii cu oferta de locuri de muncă, în condiţiile unei concurenţe loiale şi transparente, care să permită realizarea unui echilibru între acestea în timpul cel mai scurt.
Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una din instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat sau particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.
Agenţii economici care vor participa la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi vor avea prilejul să-şi recruteze personalul direct, fără intermediari, în funcţie de cerinţele concrete ale locului de muncă pe care îl oferă. Participarea, atât a reprezentanţilor agenţilor economici cât şi a persoanelor în căutarea unui loc de muncă, este gratuită. În cadrul acţiunilor întreprinse de AJOFM Sibiu în vederea identificării locurilor de muncă vacante au fost trimise invitaţii unui număr de 70 agenţi economici din judeţ. Până la această dată 30 dintre aceştia au confirmat deja participarea la bursă, (21 la Sibiu şi 9 la Mediaş) punând la dispoziţie 370 locuri de muncă vacante. Cele mai multe locuri de muncă sunt pentru persoane fără studii superioare şi se adresează meseriilor/calificărilor următoare: cusător piese din piele şi înlocuitori, lucrător comercial, agent servicii client, casier, şofer, asistent relaţii publice şi comunicare, muncitori necalificaţi, instalator şi altele, iar pentru persoanele cu studii superioare oferta cuprinde posturi de  economist, inginer mecanic, inginer constructor, consilier asigurări etc.. Datele sunt preliminare, urmând ca până la data desfăşurării bursei numărul agenţilor economici participanţi şi al locurilor de muncă să crească. În acest sens, angajatorii care doresc să participe la bursă pot să contacteze Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu, str. Morilor nr. 51 A, tel/fax 0269- 210882 sau 0269-230089 sau Agenţia Locala pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mediaş, str. Aurel Vlaicu nr.  31-33 tel. 0269 – 843731.
La bursa dedicată absolvenţilor organizată anul trecut şi-au găsit un loc de muncă 112 persoane în diverse meserii, 15 dintre acestea având studii superioare şi 97 persoane fără studii superioare.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...