Debut cu stângul pentru Fleșeriu la CSU. Mureșul abia a transpirat cu Sibiul!

157

cioacata csu sibiuCSU Sibiu a pierdut primul meci oficial al noului sezon, chiar acasă cu BC Mureș Tg. Mureș. Oaspeții au învins cu 73-82 (22-22, 14-15, 19-25, 18-20) la capătul unei partide în care sibienii au părut că aleargă după mureșeni, iar elevii lui Prakuraitis au forțat doar pe final o victorie pe care au meritat-o.

Sibiul a debutat marți seară în noul sezon, dar a făcut-o cu stângul. A fost primul meci oficial și pentru tehnicianul Dan Fleșeriu, dar CSU a capotat în fața unei echipe care a părut că nu se forțează să câștige în Sala Transilvania.
Chiar dacă Fleșeriu a marșat în ultima vreme pe ideea că pentru el Cupa României nu este o prioritate, fanii lui CSU au sperat că Sibiul va învinge în manșa I, a turului 1 al acestei competiții. Adversar a fost vice campioana BC Mureș TG. Mureș. Oaspeții au controlat meciul de la cap la coadă.

Prima parte, ”care pe care”
Fleșeriu a suferit din start în fața omologului său de la Mureș, pentru că nu a avut o bancă așa de lungă ca și oapeții. Faptul că a trebuit ca tot timpul să fie pe teren doi jucători români, a mai adus un handicap în dreptul lui CSU. Chiar și așa gruparea sibiană a încercat să se ridice la valoarea adversarului de pe teren și a și reușit preț de 10 minute, în care s-a ținut scai de mureșeni. S-a terminat 22-22 primul sfert, iar speranțele fanilor la o victorie au crescut, pe bună dreptate. Gajovic și Kemp au făcut însă diferența în următoarele 10 minute. Paul nu a mai jucat la fel de bine ca în primul sfert, Calotă a dat semne de oboseală, iar Gilbert a suferit vizibil în teren din cauza faptului că a jucat cu un deget imobilizat. Chiar și așa la pauza mare diferența fost doar de un punct în favoarea mureșenilor, scor 36-37.

Mureșnii, mai buni după pauză
Ultimele două sferturi nu au fost ale Sibiului. Mureșenii au intrat în teren parcă mai proaspeți și mai lucizi și au făcut rapid un ”run” de 9-0 în favoarea lor, în timp de la CSU doar Calotă și Hardy au părut că pot să dea o calitate mai bună jocului în teren. Klassen și-a arătat din nou limitele și nu a ajutat echipa mai deloc, în timp de Harrison a părut că încă nu s-a (re)acomodat la echipă. Polyak și Fraseniuc au recuperat mingi importante chiar de sub nasul sibienilor, iar cu 10 minute înainte de final, tabela arăta scorul de 55-62.
Sfertul patru a  fost unul a contrastelor. Mureșul a mărit la început diferența, dar mai apoi Sibiul s-a apropiat la două puncte pe tabelă, grație unor reușite de 3 puncte ale lui Calotă și Lalovic. Finalul le-a aparținut clar oaspeților. La 71-73, Kemp a scuturat plasa inelului cu o reușită de 3 puncte, iar apoi Gajovic l-a imitat și scorul a ajuns la 71-79. Calotă a ratat, iar imediat Polyak și-a arătat din nou clasa și a mai înscris 3 puncte. Cioacătă a stabilit scorul final, oaspeții învingând cu 73-82 și luând astfel o opțiune importantă la calificarea în turul următor.
paul
Returul la Tg Mureș
Pentru CSU următorul meci are loc pe 26 septembrie la TG Mureș, fiind vorba de returul meciului de azi. Fleșeriu are dificila misiune de a corecta jocul echipei, unul care a funcționat cu brio în prima parte, dar a fost modest mai ales după pauză, unii dintre jucători arătându-și pe alocuri mai mult defectele decât calitățile. La câștiguri putem pune fără probleme transferul lui Hurdy, un jucător care a adus un plus de viteză în jocul Sibiului. Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile în jocul sibienilor, până la începutul campionatului. Un gest frumos făcut de galerie, care în ciuda înfrângerii, a scandat numele tehnicianului Dan Fleșeriu, la finele meciului, arâtându-i astfel acestuia că sunt dispuși să îi acorde credit din partea lor.

CSU:
Hady 18, Gilbert 2, Paul 10, Cioacătă 6, Calotă 20, Lalovic 13, Harrison 4.

BC Mureș:
Kemp 13, Martinic 4, Polyak 15, Barro 4, Fraseniuc 14, Ivanovic 5, Gajovic 19, Jurevicius 8.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.