fbpx

Specialişti în Reabilitare Medicală, din întreaga lume, s-au reunit la Sibiu

219

Dr. Florina Popa - SCJU SibiuÎn perioada 23-26 septembrie are loc la Hotel Ramada din Sibiu cel de-al 38-lea Congres Naţional Anual de Reabilitare Medicală, manifestare ştiinţifică de prestigiu, care reuneşte peste 500 de participanţi, reprezentanţi de marcă ai comunităţii universitare şi ai cercetării ştiinţifice naţionale şi internaţionale.

Evenimentul este organizat de Societatea Română de Reabilitare Medicală, condusă de Conf. Univ. Dr. Adrian Bighea, Şeful Catedrei de Medicină Fizică şi Recuperare din cadrul UMF Craiova. Totodată, în organizarea congresului este implicată şi Dr. Popa Florina, medic şef al Secţiei Clinice Reabilitare Medicală I a SCJU Sibiu şi şef lucrări în cadrul Facultăţii de Medicină din cadrul ULB Sibiu, în calitate de membru al board-ului Societăţii Române de Reabilitare Medicală.
,,Acest congres reprezintă un eveniment important pentru specialitatea noastră în cadrul căruia sunt prezentate teme şi abordări actuale în reabilitarea medicală, fiind invitaţi şi prestigioşi profesori universitari din Italia (Prof. Franco FRANCHIGNONI si Prof. Calogero FOTI de la Universitatea Tor Vergata din Roma) şi Turcia (Prof. Levent OZCAKAR de la Universitatea Hacettepe din Ankara). Suntem onoraţi pentru faptul că suntem implicaţi în organizarea congresului şi în susţinerea programului ştiinţific prin participare efectivă cu lucrări ştiinţifice,” a declarat a declarat Dr. Popa Florina, medic şef al Secţiei Clinice Reabilitare Medicală I şi şef lucrări în cadrul Facultăţii de Medicină din cadrul ULB Sibiu.
La eveniment participă şi medicii cu specialitatea reabilitare medicală din cadrul secţiilor clinice de Reabilitare Medicală I şi II ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.
Programul ştiinţific al evenimentului cuprinde cinci secţiuni cu rapoarte şi comunicări orale după cum urmează:
Secţiunea 1:  Reabilitare Medicală
Secţiunea 2:  Dizabilitatea
Secţiunea 3:  Reabilitarea în afecţiuni neurologice
Secţiunea 4:  Afecţiunile coloanei vertebrale
Secţiunea 5:  Medicină fizică
Secţiunea 6:  Varia
De asemenea,  vor avea loc prezentări de tip poster precum şi mai multe work-shopuri susţinute de invitaţi străini. E-posterele pot fi vizionate pe tot parcursul desfăşurării congresului in zona special amenajată de organizatori. Tot în cadrul evenimentului, este organizată şi o expoziţie de echipamente tehnice, produse farmaceutice şi de literatură de specialitate.
Şef lucrări Dr. Florina Popa, Medicul şef al Secţiei Clinice Reabilitare Medicală I a SCJU Sibiu are calitatea de moderator al Secţiunii II a congresului – Dizabilitatea, în care a susţinut joi  24.09 şi prezentarea „MANAGEMENTUL HIPERACTIVITATII VEZICALE IDIOPATICE”. ,,În lucrare sunt prezentate mijloacele moderne de recuperare a tulburărilor urinare vezicale care alterează profund calitatea vieţii pacienţilor dacă nu sunt tratate.”, a explicat Dr. Florina Popa.
Organizatorii au pregătit mai multe surprize participanţilor. Astfel, toţi membri societăţii au primit gratuit un exemplar din lucrarea “Tratat de medicină fizică şi reabilitare”, a reputatului specialist american Prof. Dr. Randall L. Braddom, tradus pentru prima dată în limba română.
De asemenea, toţi participanţii au primit câte un vocher pentru descărcarea gratuită a variantei electronice a unui tratat de ecografie musculoscheletală.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.