Ora de Sibiu
Știri in direct

Unitate de intervenție rapidă pentru Pompieri și SMURD la Săliște

257

salisteDuminică, 04 octombrie 2015, începând cu ora 13.00, la sediul situat în orașul Săliște, str. Băii, nr. 3, va fi inaugurată o nouă subunitate de intervenție a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu.

La eveniment sunt  invitaţi să participe reprezentanți ai autorităților administrației publice centrale și locale.Noua subunitate a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu va executa misiuni specifice de gestionare a situaţiilor de urgenţă pe raza administrativ teritorială ale localităților Săliște, Tilișca, Poiana Sibiului, Jina, Orlat și Gura Râului, numărul total de locuitori care vor beneficia de serviciile noii structuri fiind de peste 21.000 de oameni.
Noua unitate va avea în dotare o ambulanță SMURD și două mașini de intervenție rapidă pentru pompieri.
”Deoarece succesul oricărei misiuni de salvare depinde de rapiditatea cu care se intervine, printre obiectivele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt.Dumitru Croitoru” al Judeţului Sibiu, se numără şi înfiinţarea de noi subunităţi cu scopul reducerii timpului de intervenţie în cazul producerii unei situaţii de urgenţă sau de apariţie a unor cazuri medicale.
După analizarea repartiţiei situaţiilor de urgenţă de la nivel judeţean, inclusiv cazurile de natură medicală, s-a desprins necesitatea înfiinţării unei noi subunități  și în localitatea Sălişte, pe lângă cele deja înființate în acest an  la Păltiniș, Ocna Sibiului și Avrig.
Misiunea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu este aceea de a sprijini comunităţile şi cetăţenii, de a susține și perfecționa capacitățile necesare protecției și intervenției și de a reduce, pe cât posibil, vulnerabilitatea comunităților la riscurile la care sunt expuse”, a declarat inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu, colonel Laurențiu-Cosmin BALCU.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...