Târg cu degustări de soiuri tradițioane vechi de mere în Mărginimea Sibiului

0 245

mereLocuitorii din satele Fântânele (Cacova) și Sibiel vă invită să participați la cea de-a  II-a ediție a Târgului și degustării de mere din soiuri tradiționale vechi.

Târgul va avea loc în zilele de 11 octombrie 2015, orele 12.00 – 18.00, la Căminul cultural din Fântânele și 25 octombrie 2015, orele 12.00 – 18.00, la Căminul cultural din Sibiel.
Cele două evenimente, vă oferă posibilitatea să participați la o degustare de mere din soiuri vechi și astfel să vă amintiți sau să descoperiți soiul sau soiurile care vă plac.
De asemenea puteți să achiziționați soiuri de mere și pere pe care nu le mai găsiți în comerțul actual, dar și nuci, must de mere, oțet de mere etc, să contribuiți astfel la salvarea de la dispariție a acestor soiuri vechi și la conservarea  acestei bogății genetice locale.
Aveți de asemenea șansa să vă plimbați pe cele două circuite eco-muzeu, aflând noi povești locale. Într-o scurtă plimbare, aveți ocazia să redescoperiți cele două localități și din perspectiva unei frumoase povești a pomiculturii românești, să regăsiți gustul merelor din copilăria dvs. și să vă bucurați de un peisaj rural veritabil, dominat încă de imaginea livezilor-fâneață.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.