Ora de Sibiu
Știri in direct

S-a mărit capitalul social al Carpatica Asigurări. Cine a adus banii?

218

banca carpatica - soseaua alba iulia

Capitalul social al Carpatica Asigurari, societate controlata de omul de afaceri Ilie Carabulea, si aflata in redresare financiara de mai bine de un an de zile pentru neindeplinirea conditiilor legale de solvabilitate, a fost majorat cu 2,5 milioane de lei prin aportul in numerar facut exclusiv de catre Atlassib Sibiu, actionarul majoritar al asiguratorului, se arata intr-o decizie a actionarilor publicata marti in Monitorul Oficial. Societatea Atlassib, care este controlata de Ilie carabulea, si-a marit astfel participatia de la 93,2734% pana la 93,96545% din actiunile Carpatica, in timp ce detinerile societatii Transcar si ale lui Corneliu Tanase au scazut.

• ‘Se aproba modificarea Hotararii Adunarii Extraordinare a Actionarilor din data de 30.06.2015, punctul 1 astfel: „Se aproba majorarea capitalului social al Societatii Carpatica Asig SA cu suma de 2.500.000 lei, de la suma de 21.800.000 lei la 24.300.000 lei, prin aportul in numerar al actionarului majoritar Atlassib SRL, prin emiterea unui numar de 2.500.000 actiuni cu valoarea nominala de 1 leu” avand in vedere ca actionarii Transcar SRL si Tanase Corneliu renunta la dreptul de a participa la majorarea capitalului social al societatii Carpatica Asig – SA si sunt de acord ca aceasta majorare sa fie efectuata exclusiv de actionarul Atlassib SRL iar actionarul Atlassib SRL este de acord sa efectueze majorarea de capital din data de 30.06.2015;’, se arata in decizia publicata marti in Monitorul Oficial.

In urma majorarii de capital structura actionariatului Carpatica Asigurari este urmatoarea:

• – societatea Atlassib SRL – 93,96545%
• – societatea Transcar SRL – 5,96225%
• – Tanase Corneliu – 0,07230%

Anterior acestei majorari de capital, Atlassib detinea 93,2734% din capitalul social, Transcar detinea 6,6460% din capital, iar Corneliu Tanase avea 0,0806% din capitalul social.

Imputernicita sa efectueze toate operatiunile cu privire la aceasta majorare de capital a fost Angela Toncescu, fosta sefa a Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), care a fost avizata in vara acestui an de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara in pozitia de Presedinte al Consiliului de Administratie a Carpatica Asigurari.

Angela Toncescu, numita in functia de Presedinte CSA in 2006, de catre PNL, a condus autoritatea pana in a doua jumatate a anului 2011. Despre ea presa a relatat ca avea un salariu de 29.000 de euro pe luna. Datele de la Ministerul de Finante arata ca, in 2014, Carpatica Asigurari si-a accentuat pierderea neta la peste 45,5 milioane lei, fata de 30,2 milioane lei in 2013.
Carpatica Asigurari a anuntat luna trecuta ca si-a majorat capitalul social cu 2,5 milioane lei

Carpatica Asigurari, societate controlata de omul de afaceri Ilie Carabulea, si aflata in redresare financiara de mai bine de un an de zile pentru neindeplinirea conditiilor legale de solvabilitate, a anuntat luna trecuta ca si-a majorat capitalul, in data de 31 august 2015, cu o prima transa, in valoare de 2,5 milioane lei.

La data de 30 iunie 2015, Carpatica Asig avea un grad de solvabilitate negativ de – 6,23, in conditiile in care minimul legal este de 1, ceea ce inseamna ca obligatiile (inclusiv fata de asigurati) ale asiguratorului depasesc cu mult valoarea activelor. Pentru a se redresa financiar, Carpatica a promis catre ASF ca va incheia tranzactia cu un investitor strategic, pana in 15 decembrie 2015.

Sursa www.hotnews.ro

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...